Slovenija
3 ogledov

Soglasje za pripojitev Belinke k Heliosu

Delničarji so potrdili pripojitev Belinke k Heliosu. Žurnal24 main
Delničarji družb Belinka in Helios so na današnjih skupščinah potrdili pripojitev prve k skupini Helios.

S tem so potrdili poročila uprav, pripojitvenega revizorja in nadzornih svetov ter predlagano menjalno razmerje med delnicami obeh družb. Imetniki Belinkinih delnic bodo tako za vsake 43,5 delnice dobili eno Heliosovo delnico.

Upravi družb sta postopek pripojitve uradno začeli s podpisom pogodbe ob koncu junija letos, nato sta predlog potrdila tudi oba nadzorna sveta, danes pa se je zgodba o povezovanju in združevanju slovenske premazne industrije zaokrožila.

V Heliosu so čisti prihodki iz prodaje dosegli 259 milijonov evrov.

 
Pripojitev naj bi omogočila sinergije na več področjih, predvsem pri doseganju višje ravni ekonomije obsega, poenotenju nastopa na nekaterih območjih in izboljšanju tržne pozicije na ključnih trgih. Odpuščanja niso predvidena, saj ima Helios zaradi svoje širitve in razvojnih načrtov že zdaj težave pri iskanju ustreznih novih kadrov.

Poleg tega sta upravi družb delničarje na skupščinah seznanili z rezultati, ki sta jih družbi ustvarili v prejšnjem poslovnem letu. V Heliosu so čisti prihodki iz prodaje dosegli 259 milijonov evrov, čisti dobiček pa se je povečal za šest odstotkov na 13 milijonov evrov. Delničarji Belinke so medtem sklenili, da se od 2,8 milijona evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend za lani nameni dobrega 1,9 milijona evrov oziroma 0,75 evra bruto na delnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.