Slovenija
32 ogledov

Sojenje dvema preložila izpoved tretjega

Obsojen na zaporno kazen. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Bomba. Namesto danes bodo domnevnima kranjskima bombašema spet sodili šele marca.

Do osmega marca mora kranjska sodnica, ki sodi Damirju Muzaferoviću in Dževadu Veliću zaradi bombnega napada pred nočnim lokalom Million Club oktobra, proučiti kako morebitno vpletenost v napad pojasnjuje Pivčan Matej Olenik. Ker naj bi Olenika po eksploziji policija prijela skupaj z Muzaferovićem in Velićem na begu tik ob meji s Hrvaško, je pred koprskim sodiščem obtožen velike tatvine, odvzema vozila in nedovoljene uporabe eksploziva.

Kje je 13 bomb?

“Iz Olenikovega zagovora pred preiskovalnim sodnikom izhaja, da priznava, da je nekaj dni pred bombno eksplozijo v Kranju Dževadu Veliću izročil 13 bomb,” je minuli petek predlog za zaslišanje Mateja Olenika utemeljil Franci Matoz, pooblaščenec osmih poškodovanih v eksploziji. Sodnica pa bo najprej koprsko sodišče prosila, da ji odstopijo Olenikov kazenski spis, zato je včerajšnje sojenje preložila. Šele nato bo odločila, ali ga bo tudi zaslišala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.