Slovenija
15 ogledov

Sojenje za udarce

Dva dni po aretaciji nam je v Kranjski Gori pokazal, kako so ga vklenili policis Žurnal24 main
Kranj. Do pet let zapora za nekdanja športnika.

Nekdanji olimpijec, tekač na smučeh, Matej Soklič in njegov smučarski kolega Damir Sadikovič se bosta v naslednjih mesecih morala zagovarjati pred kranjskim sodiščem, ker naj bi na začetku januarja napadla enega od kranjskogorskih policistov.

Še ni pravnomočno
Okrožno državno tožilstvo je 30. julija zoper Sokliča in Sadikoviča vložilo obtožbo na Okrožno sodišče v Kranju zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi,” pojasnjuje vodja kranjskih tožilcev Irena Kuzma. Na kranjskem sodišču bodo predvidoma šele v naslednjih dneh odgovorili, kdaj bodo domnevnima nasilnežema začeli soditi zaradi maščevalnega napada na policista na njegovem domu v Ratečah.

Preiskovalna sodnica je preiskavo dogodka, neuradno predvsem z zaslišanjem sorodnikov domnevne žrtve, ki naj bi opazovali pretep na dvorišču družinske hiše policista, zaključila 16. marca. “Obtožnica še ni pravnomočna,” ob tem dodaja Kuzmova.

Pošte še nima
Soklič obtožnice do včeraj s sodišča sploh še ni prejel. “Pričakoval pa sem, da bodo neumne in bolne obtožbe, konstrukta kranjskorgorske policije, poskušali na vsak način opravičiti. Nikomur nisem nič storil, nikogar udaril, in to bom tudi dokazal na sodišču, če bo treba,” je Soklič odločen, da v domnevno maščevanje policistu ni vpleten. Priče naj bi sicer opisale, da je policista pravzaprav udarjal Sadikovič, ker je istega popoldneva kaznoval Sokliča, ki naj bi se s pestjo znesel nad natakarico v enem od rateških lokalov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.