Slovenija
20 ogledov

Šolarji naj uporabijo varne poti

Otrokom danes pri prečkanju prometnic pomaga vsaj 20 prostovoljcev. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Kranjska uprava: Na prvi šolski dan smo dobro pripravljeni. Posebna skrb nevarnim točkam.

V zadnjih letih rekordnih 4.539 otrok se danes v kranjskih šolah podaja v novemu šolskemu letu naproti. Občutno višje kot prejšnja leta je tudi število prvošolčkov – 550. “V Kranju smo na prvi šolski dan dobro pripravljeni,” so prepričani pri kranjski mestni upravi.

“Pred podružničnimi šolami na Trsteniku, v Mavčičah in Kokrici bodo za večjo varnost otrok na cesti postavljeni elektronski prikazovalniki hitrosti. Osnovne šole so opozorjene, da nošenje rumenih rutic priporočijo tudi drugošolcem, postavljeni so posebni znaki z opozorilom na otroke na cesti, prvošolci bodo prejeli knjižico Prvi koraki v svetu prometa, oktobra pa še kresničke v sklopu akcije Stopimo iz teme,” so našteli na občini.

Nevarna odseka

Posebno skrb bodo namenili najbolj nevarnim točkam. Na prehodu za pešce v Žabnici bo zagotovljeno dodatno spremstvo, na šolski poti od Rupe proti osnovni šoli Simona Jenka pa so postavili dodatno prometno signalizacijo za omejitev hitrosti in opozorilo na prehod za pešce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.