Slovenija
14 ogledov

Šoltes zanika namige o zavlačevanju

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
MOM. Zaključni račun v pregled novim svetnikom.

Mestna občina Maribor (MOM) še vedno ni prejela revizijskega poročila poslovanja za lani, ki ga pripravljajo na računskem sodišču. Mnogi politični poznavalci so že namigovali, da gre za dogovor med Francem Kanglerjem in Igorjem Šoltesom, predsednikom računskega sodišča, da se revizija namerno zavlačuje do konca volitev.

Prejšnja leta podobno
Datumi. Na MOM so predložili datume branja prejšnjih ZR pred začetkom županovanja Franca Kanglerja. Za leto 2002 je bil ZR sprejet novembra 2003, za leto 2003 konec junija 2004, za leto 2004 pa konec septembra 2005.

“Zlonamerne govorice”
“To so zlonamerne govorice. S Kanglerjem se nisem srečal že dve leti. Nič ne zavlačujemo, vendar je to dolgotrajen postopek, ki se zavleče, ker znova in znova dobivamo dodatne prijave o nepravilnostih pri poslovanju MOM,” je za Žurnal pojasnil Šoltes. Kot smo izvedeli, naj bi revizijo zavlekla prijava v zvezi z gradnjo vzpenjače, pred nekaj tedni pa so prejeli še prijavo o nepravilnostih pri projektu gradnje Doma pod Gorco. Revizijsko poročilo bi lahko bilo v fazi osnutka končano do konca leta.

Trdijo, da ni kršitve
Kar nekaj mestnih svetnikov pa je bilo na zadnji seji začudenih, da niso prejeli v obravnavo zaključnega računa (ZR) MOM. Županski kandidat Teodor Lorenčič je vodstvu občine zaradi tega očital kršitev zakona o javnih financah. “V zakonu ni nikjer zapisano, do kdaj mora župan mestnemu svetu v sprejem predložiti ZR. Smo ga pa do 31. marca, kot je predpisano, poslali na ministrstvo za finance,” so sporočili z MOM.

Bi MOM že morala izdati zaključni račun?


Gregor Jager, Zares
"Zakon govori, da mora biti zaključni račun oddan do 31. marca. To, da ga MOM še ni pokazala, je manipulacija. Pravico ga imamo videti."

Tomaž Kancler, neodvisni s 
podporo SDS
"Seveda. Menim, da gre pri sprejemanju zaključnega računa MOM za takšen način dela, kakršno je bilo dozdajšnje vodenje MOM. Včasih pač netransparentno."

Melita Cimerman, Zeleni Slovenije
"Absolutno. Bilo bi prav, da bi bil na zadnji seji mestnega sveta predstavljen ne le zaključni račun, ampak tudi pregled za poslovanje MOM v teh šestih mesecih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.