Slovenija
20 ogledov

Šoltesova lista pred Lukšičevim SD

Glasovanje Gregor Katič
Politično dogajanje prihodnjih mesecev bo še zelo pestro, kažejo rezultati ankete o podpori strank, po kateri SD drsi navzdol, pridobivajo pa neparlamentarne stranke.

Po anketi Dela bi na evropskih volitvah z 20,8 odstotka glasov zmagala SDS z Milanom Zverom. Skupna lista NSi in SLS bi prejela 11,5 odstotka glasov, SNS z Zmagom Jelinčičem pa 12,1 odstotka glasov. Listo Verjamem z Igorjem Šoltesom bi volilo 8,7 odstotka volivcev, SD z Igorjem Lukšičem pa je močno zdrsnila, na 4,4 odstotka.

V marčevski anketi se je za SD izreklo 10,8 odstotka vprašanih, za skupno listo NSi in SLS pa 16,8 odstotka. Za SDS se je izreklo okoli 20 odstotkov glasov vprašanih.

Na peto mesto se je v anketi Dela uvrstila lista LDS z Jelkom Kacinom, ki bi prejela 6,2 odstotka. Za njim bi se uvrstila lista PS z Jožetom Mencingerjem na čelu, ki bi dobila 4,6 odstotka glasov volivcev; marčevska anketa Dela je tej stranki, ko je bila na čelu liste še Melita Župevc, napovedala le dva odstotka glasov.

Šele za stranko DeSUS z Ivom Vajglom na čelu, ki bi po zadnji anketi Dela dobila 4,5 odstotka glasov volivcev, se je uvrstila SD. Tik za njo je stranka Solidarnost z Dušanom Kebrom, proti dnu lestvice pa po anketi Dela sledijo Združena levica z Luko Mesecem, DL s Senkom Pličaničem in nazadnje Zares z Darjo Radič.

12,4 odstotka volivcev po anketi Dela ne ve, kateri stranki bi namenili svoj glas na evropskih volitvah, ki bodo 25. maja, 4,1 odstotka vprašanih pa ga ne bi namenilo nobeni.

Komentarjev 1
  • Veteran 19:39 12.april 2014.

    Ali Lukšič ali Šoltes isto sranje samo drugo pakovanje, interesantno ljudje pa naprej nasedajo - ovce za zakol!!