Slovenija
22 ogledov

Sonce prineslo turiste

Kopalci v Portorožu Suzana Kos
Težko pričakovano lepo vreme napolnilo morska kopališča.

"Portorož je bil ta konec tedna glede na lansko primerljivo obdobje do 15 odstotkov bolje obiskan," pravi Jadran Furlanič, direktor portoroškega turističnega združenja. Po njegovih besedah je to posledica dolge zime oziroma obdobja neprijaznega vremena ter velike želje po soncu in morju.

Poletje kot lansko

"Končno se je začela kopalna sezona in plaže so bile precej polne. Pozna se, da se je začel čas dopustov, še vedno pa je premalo dnevnih gostov in gostov ob koncih tedna," ocenjuje Furlanič. Portoroški hoteli so trenutno zasedeni 75-odstotno, rezervacije za junij kažejo, da bodo povprečno 85-odstotno zasedeni, julija pa po zdajšnjih podatkih 70-odstotno. "Neznanka je avgust, ko pričakujemo italijanske goste, ki pa niso znani po zgodnjih rezervacijah," pojasnjuje. Predvidoma naj bi bila poletna sezona v Portorožu primerljiva z lansko, ki je za letom 2011 – to je bilo rekordno – zaostajala za sedem odstotkov. To pa pomeni, da naj bi bila tudi uspešna.

Vse več družin

V Portorožu poleg tradicionalnih Italijanov dopustuje največ Avstrijcev in Nemcev, pomembni gostje so tudi Rusi, nekaj je Skandinavcev in "za ščepec" Azijcev. Furlanič ob tem pravi, da se je v zadnjih letih nekoliko znižala povprečna starost in da v Portorož prihaja vse več družin. Za goste iz Milana, z Dunaja in iz Bavarske je to še vedno pet ur vožnje, kar je sprejemljivo za krajši dopust. Z novimi lastniki Casinoja Portorož se v kraj vračajo tudi igralniški gostje, ki so pretežno Italijani, pravi Furlanič,

Ponudba destinacije

"Če bo gost izbiral ponudbo zabave med Koprom in Piranom, bo zagotovo našel nekaj primernega. Opažamo, da gredo gostje iz Portoroža radi tudi denimo v Izolo in obratno," navaja sogovornik in dodaja, da bi se morala celotna Obalno-kraška regija nekoliko bolje profilirati za posamezno strukturo in okus gostov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.