Slovenija
13 ogledov

Sončno bo in toplo

Prvo letošnje merjenje je pokazalo, da je morje ob vseh plažah na Hrvaškem prime Žurnal24 main
Ta konec tedna nas čaka sončno in toplo vreme. Morje se bo segrelo do 20 stopinj Celzija, v hribovitem svetu pa lahko občasno nastajajo popoldanske plohe in nevihte.

V soboto in nedeljo se bodo tako temperature gibale pri okoli 26 stopinjah Celzija. Občasno se bodo lahko predvsem v hribovitem delu države pojavljale popoldanske nevihte "zaradi pregretosti ozračja"

Tudi prihodnji teden nas čaka lepo vreme. A lahko pričakujemo nekoliko več popoldanskih neviht in ploh. Temperature se bodo gibale pri 25 stopinjah Celzija.

Podrobnješe vremenske podatke si oglejte na našem portalu www.vreme.net.

Brane Gregorčič iz Agencije za okolje RS ob tem še pravi, da je manjša verjetnost za nastanek ploh in neviht v Prekmurju in ob morju.

Ni pa se nam treba bati toče, saj "bodo vetrovi šibki, nevihte pa se bodo sesedle same vase".

Morje vabi
Vreme bo sicer kot nalašč za poležavanje in sončenje ob morju. Po napovedih Gregorčiča se bo temperatura vode do nedelje vsak dan povišala za okoli pol stopinje Celzija. Zadnji dan v tem tednu bi tako lahko čofotali v morju, ogretem na 20 stopinj Celzija.

Naj vas ob tem samo opozorimo, da ne pozabite na zaščito pred sončnimi žarki. Obvezna oprema na plaži naj bo tako poleg senčnika tudi krema za sončenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.