Slovenija
1021 ogledov

Šoping centra zaradi dveh sosedov še ni

Načrt za nakupovalni center v Šiški Robert Krumpak
Po načrtih iz leta 2010 bi nov nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico v Šiški moral biti že odprt, a ga ne bo vsaj še dve leti. Pri SES Slovenija računajo, da bodo gradbeno dovoljenje dobili v aprilu. Kmalu za tem bi lahko zabrneli stroji.

"Trenutno čakamo na odločitev upravnega sodišča," na vprašanje v kakšni fazi je postopek pridobivanja pravnomočnega gradbenega dovoljenja za nakupovalni center v Šiški odgovarja direktor projekta Toni Pugelj s SES Slovenija. "Na dokončno gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano maja 2015 in postalo dokončno septembra 2015, sta se septembra 2015 pritožila dva soseda. Trenutno čakamo na odločitev upravnega sodišča o teh dveh tožbah.

Aprila odločitev upravnega sodišča 

Toni Pugelj | Avtor: Robert Krumpak Robert Krumpak

Računajo, da bo odločitev sprejeta še aprila letos. "Ko bo gradbeno dovoljenje pravnomočno, bo temu sledil takojšen terminski plan izgradnje centra," pojasnjuje Pugelj. 

Spar European Shopping Centers, ki bo gradil nakupovalni center v Šiški, načrtuje njegovo odprtje dve leti po pričetku gradnje. "O terminu ne moremo govoriti ali ga napovedovati, saj ne vemo, kdaj bo sprejeta odločitev upravnega sodišča," pojasnjujejo pri SES Slovenija.

Načrt že od leta 2010

Po načrtih iz leta 2010 bi nov nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico v Šiški moral biti že odprt, a zaradi dolgotrajnega postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja otvoritve ne bo vsaj še dve leti. 

Prostor, kjer naj bi stal nakupovalni center | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Večje spremembe od prvotnega načrta niso bile potrebne," pojasnjuje Pugelj. "Glavne težave so bili že prej omenjeni sosedje in številne luknje v zakonodaji, ki omogočajo stranskim udeležencem zavlačevanje postopkov za pridobivanje gradbenega dovoljenja."  

Nakupovalni center bo imel več kot 32.000 kvadratnih metrov najemnih površin, okoli 1.600 parkirišč in 90 trgovin. "Pripeljali bomo trgovine, ki jih v Šiški še ni in ki so priljubljene med obiskovalci SES-ovih nakupovalnih središč," pojasnjujejo pri SES Slovenija. 

700 delovnih mest in dodatnih 1500 za gradnjo

Računajo, da bodo z novim centrom omogočili približno 700 novih delovnih mest. "Medtem, ko bo nov center gradilo in s tem tudi dobilo delo še dodatnih vsaj od 1.000 do 1.500 ljudi," pojasnjuje Pugelj. 

SES Center Management je lastnik in upravlja še centre Citypark Ljubljana, Center Interspar Vič, Europark Maribor in Citycenter Celje. Pod njegovim okriljem v še petih evropskih državah deluje skupno 30 nakupovalnih središč, poleg Slovenije še v Italiji, Avstriji, na Češkem, Madžarskem in Hrvaškem.

irma.hus@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • YaKo 15:01 05.julij 2016.

    700 delovnih mest se bo preselilo, ne pa na novo ustvarilo.

  • uni65 12:50 05.julij 2016.

    Naj gradijo, delavci bodo dobili delo, sosede pa dat ročno mešat beton

  • dragec 13:32 26.marec 2016.

    kako si čeden???????