Slovenija
1 ogledov

Soršak presenetil Laščane

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Odločitev varuha konkurence o uvedbi novega postopka proti Infond Holdingu je Laščane presenetila.

Odločbe urada za varstvo konkurence (UVK) o prepovedi izvedbe prenosa lastništva delnic Mercatorja brez predhodnega soglasja urada v Pivovarni Laško v sredo niso prejeli. Iz družbe so sporočili, da so začudeni nad postopkovnimi ravnanji urada.

V Laškem so v sredo namreč prejeli sklep o ustavitvi postopka presoje koncentracije, proti kateremu se lahko v 30 dneh pritožijo na vrhovno sodišče, kar pomeni, da sklep ni pravnomočen. "Hkrati pa je urad uvedel nov isti postopek presoje koncentracije, kar pomeni, da o isti stvari odloča v drugem postopku. Gre za odločanje o isti stvari, ki je po temeljnih pravnih in zakonskih načelih nedopustno," so prepričani v Laškem.

Urad za varstvo konkurence kot razlog za ustavitev postopka presoje navaja razvezo pogodbe o začasni prodaji delnic Mercatorja med Istrabenzom in Unicredit banko, kar pa se je zgodilo že pred izdajo tega sklepa, opozarjajo v Laškem. Od uvedbe postopka februarja lani so UVK predložili podatke, iz katerih je razvidno, "da je koncentracija skladna s pravili konkurence", pravijo v Laškem.

Spomnimo, v torek je UVK ustavil februarja lani uveden postopek presoje koncentracije Infond Holdinga, Istrabenza, Pivovarne Laško, Pivovarne Union, Radenske in Mercatorja. Uvedel pa je nov postopek presoje koncentracije proti Infond Holdingu in sprejel odločbo o prepovedi razpolaganja s celotnim deležem Mercatorja, ki ga nadzoruje družba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.