Slovenija
16 ogledov

ŠOS: Za dodatek se pritožite!

Študenti Boštjan Tacol
Študentska organizacija poziva študente, ki so ostali brez dodatka za bivanje, naj se pritožijo.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) opozarja prejemnike državnih in Zoisovih štipendij, da so pozorni na odločbe v točki prejemanja dodatka za bivanje. V primeru, da ste neupravičeno ostali brez njega, pozivajo, da se pritožite po obrazcu, objavljenem na spletnis trani Študentske svetovalnice.

Javni sklad in centri za socialno delo so zahtevali priložitev najemne pogodbe oziroma potrdila o začasnem prebivališču, ki bi imela začetek veljave že pred 1. oktobrom 2012. ŠOS opozarja, da je takšno ravnanje nedopustno."Kot je predvsem študentom jasno, nekateri v tem času še niso bivali v kraju izobraževanja, drugim se je status med študijskim letom spremenil," so zapisali v sporočilu za javnost. "Glede na to, da je štipendist dolžan štipenditorju sporočiti spremembo, ki vpliva na prejemanje štipendije, se sprašujemo, zakaj v tem primeru sporočitev spremembe nima posledice v prejemanju štipendije. Zadeva je še toliko bolj nesmiselna v primeru prejemanja državne štipendije, za katero lahko polnoletni dijak ali študent zaprosi kadarkoli med študijskim letom."

Takšno delovanje je po oceni organizacije "provokacija in še eden izmed 'nenamernih' varčevalnih ukrepov države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.