Slovenija
42 ogledov

Soustvarjalec Stožic nikakor ne najde izhoda iz dolgov

ljubljana 01.05.2010 Zoran Jankovic, gradbisce, stadion Stozice, polaganje trave Boštjan Tacol
Podjetju Grep bi iz težav bi družbi lahko pomagal investitor, ki ga ni.

Podjetje Grep, ustanovljeno za izgradnjo športnega parka Stožice v Ljubljani in upnikom dolguje več kot 180 milijonov evrov naj bi se znašlo pred stečajem, poroča Televizija Slovenija.

Iz težav bi družbi lahko pomagal investitor, ki ga ni, morebitni stečaj pa bi povzročil oškodovanje davkoplačevalcev in stečaj lastnikov Grepa, Energoplana in družbe Gradis.

Družba Grep, ki je v prisilni poravnavi, je konec junija ločitvenim upnikom dolgovala 122,2 milijona evrov, navadnim upnikom pa 63,8 milijona evrov. Grep sicer kot zasebni partner pri izgradnji športnega centra Stožice že nekaj časa deluje z nedokončanim trgovskim centrom. V zadnjih nekaj mesecih naj bi sicer zanimanje za nakup izkazala srbski in slovenski trgovec, a je prišlo le do izmenjave elektronske pošte in nekaj sestankov. Morebitne investitorje naj bi motili tudi sodni postopki in preiskave, v katerih se je znašlo podjetje. Tudi zato je Primorje, kot eden od upnikov Grepa, vložilo predlog stečaja, a ga je lastnik Grepa ustavil s prisilno poravnavo. V Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) ocenjujejo, da prisilna poravnava ne more biti uspešna.
 

Slabe banke ne zanima

Grep jim dolguje 90 milijonov  evrov, zdaj pa pričakuje, da postanejo lastniki propadlega projekta.

"V DUTB-ju za tako pretvorbo terjatev v kapital nismo zainteresirani, take prisilne poravnave ne bomo podprli. To pa pomeni, da če banke ne podprejo te prisilne poravnave, se bo nadaljeval postopek za začetek stečaja nad družbo," napoveduje vodja upravljanja terjatev na DUTB-ju Miha Štepec.

 

 

Komentarjev 16
  • boogin1 11:28 19.januar 2015.

    nostradamus / danes, 08:55zurnalcek zal si obseden s svojim serifom mislim da sta za to dva razloga ali si na placilni listi zorana ali pa si kako drugace v tem krogu kakor koli ze stozice so krepko preplacane ...prikaži več in od vsega zacetka narejene z enim samim namenom to vidijo vsi le ti vneto trdis svoje sicer pa ima vsak pravico do svojega mnenja pa lep dan se naprejPrav si napisal, najverjetneje pa tudi zarukanost, kar je za volilno bazo ZJ značilno

  • kapibara 10:03 19.januar 2015.

    Samo to mi je v grenko tolažbo.. plačujemo vsi..ne samo Ljubljančani

  • kapibara 10:02 19.januar 2015.

    Vidmo- vidmo...samo kaj, ko po večerji v AS, pošiljajo njegove ovadbe na PP Postojna... za na dno ta spodnjega predala...