Slovenija
20413 ogledov

Sova: Kljub vsem prepovedim priredili slavnostno večerjo za 23 sodelavcev

Grad Strmol bodo začeli letos obnavljati, naslednje leto pa bo že odprl svoja vr
1/2
Žurnal24 main
Na gradu Strmol pri Cerkljah na Gorenjskem, v prestižnem protokolarnem objektu, je Slovenska varnostno obveščevalna agencija (Sova) organizirala slavnostno večerjo za 23 povabljenih, poroča Dnevnik.

Po zanesljivih informacijah Dnevnika je bil organizator dogodka Sova, ki jo vodi nekdanji odvetnik Janez Stušek. Slavnostno večerjo za 23 povabljenih so pripravili v protokolarnem servisu. Z gradu Brdo so zato do bližnjega Strmola poslali več natakarjev in kuharjev. Eden od hodov večerje je bil tudi kuhanje pred gosti, v kulinaričnem svetu znano kot show cooking, so še zapisali novinarji Dnevnika.

Sova jim je sicer zanikala, da bi na gradu Strmol bila kakršna koli zabava, potrdili pa so, da je so tam organizirali delovni posvet, na katerem so si vabljeni izmenjavali mnenja in pobude.

"Srečanje oziroma delovni posvet so označili s stopnjo tajnosti, tako da nam vsebinskih podrobnosti, o čem naj bi tekla beseda, niso mogli razkriti. Po njihovih besedah je bil na grad Strmol vabljen ozek krog ljudi, poskrbeli pa so tudi za varnostne ukrepe v kontekstu epidemije, kot so ustrezna razdalja in maske," so še zapisali v Dnevniku.

Sedež Sove, Sova, slovenska obveščevalno varnostna agencija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 23
  • Avatar praufo
    praufo 16:14 20.december 2020.

    treba izkoristit, dokler še lahko, včasi na brdu, potem tukaj ... korito je pač korito, izkoristi, dokler lahko ... politiki leta in leta ignorirajo vsako besedo javnih medijev , ker oblast je neskončna slast ... limuzine, pičke, dobra južna, večerja, ...prikaži več lepe obleke ... vse super ... ja , sam plačaš pa z vsem drekom, ki se valja po vseh medijih ... hvala za tako ceno

  • Avatar @narhist
    @narhist 21:24 18.december 2020.

    Šalabajzerji amaterski, ki naj bi bili naša varnostna služba.

  • ak 20:01 18.december 2020.

    hm... Kakšna obveščevalna organizacija je to, da še malice ne morejo skrit pred novinarji... Včasih imam občutek, da so naši novinarji bolje obveščeni od Sove...