Slovenija
70059 ogledov

Spet bo šlo tudi pod ničlo, nato pa ta pošiljka

Pomlad Profimedia
Obeti za marec in april.

Kot navajajo vremenoslovci na vremenskem portalu Neurje.si, te dni nam vreme ponuja vsega po malem. Jutrišnji dan, dodajajo, bo znamenju spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine. Tudi v soboto bo pretežno oblačno ter precej vetrovno, zapihal bo severni veter, ki prinaša nekoliko nižje temperature. 

Na omenjenem portalu dodajajo, da bomo tako marca kot aprila - kot običajno - deležni kar nekaj hladnih prodorov, saj je na severu še kar konkretna zaloga hladnega zraka. 

Skrajni rob te hladne doline nas bo s pomočjo vetra severnih smeri dosegel v nedeljo, ko bodo jutranje temperature ponekod pod ničlo. Ampak le za kratek čas. 

Nove padavine si ob prehodu fronte nato lahko obetamo v torek, zatem pa sledi krepitev anticiklona. V drugi polovici marca bo za višje temperature poskrbel "afričan" oziroma afriški anticiklon. Zaenkrat modeli nakazujejo tudi temperature preko 20 stopinj Celzija, pri Neurje.si sklenejo napoved za drugo polovico meseca.

Pomlad Slovenija Nova srednjeročna napoved. Vremenska mešanica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.