Slovenija
34 ogledov

Spet: Jaklič mora porušiti

slovenija 01.12.11, posestvo Marka Jaklica, Marko Jaklic, domacija, nepremicnina Anze Petkovsek, Anze Petkovsek
Inšpektorat. Kdaj bo črna gradnja porušena, je odvisno od Jakličevih pritožb.

Saga. Inšpektorat za promet, energetiko in prostor je izdal nov sklep, da mora Marko Jaklič porušiti črno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem, in sicer stanovanjski objekt in gospodarsko poslopje. Sklep zavezancu, nekdanjemu direktorju Lekarne Ljubljana, še ni bil vročen.

Tako je inšpektorat odločil po tem, ko je upravno sodišče aprila ugodilo Jakličevi pritožbi in odpravilo sklep o rušenju črne gradnje ter zadevo vrnilo inšpektoratu v ponovno odločanje. Le malo pozneje je gradbeni inšpektor ugotovil, da je Jakličev bazen ob hiši enostaven objekt, za katerega po Černačevi uredbi ne potrebuje gradbenega dovoljenja.

Ko bo sklep izvršljiv

Rušenje Jakličeve črne gradnje bo sicer mogoče šele "na podlagi izvršljivega sklepa", pojasnjujejo na inšpektoratu in dodajajo, da ta sklep za omenjeno nelegalno gradnjo še ni niti izvršljiv niti pravnomočen.

Na inšpektoratu tudi ne morejo povedati, koliko časa bodo ti postopki še trajali ter katere odločbe in sklepe bo treba do takrat še izdati: "To je odvisno od posameznega primera in vlog zavezanca, pa tudi vloženih pravnih sredstev, ki so lahko redna ali izredna." Spomnimo, ta primer tudi zaradi Jakličevih številnih pritožb traja že več kot osem let, sam pa ves čas trdi, da ni gradil brez gradbenega dovoljenja, ampak da je le obnovil domačijo.

Komentarjev 1
  • ennanova 08:35 03.junij 2013.

    Dve vrsti ljudiNajvečji sovražnik človeštva je njegova notranja raznolikost. Je pa tudi njegov največji blagoslov. Če ne bi bili raznoliki, če ne bi bilo med nami trenj, khttp://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/1017-dve-vrsti-ljudi