Slovenija
3 ogledov

''Spet nam nekdo nagaja''

Če bi bila pogodba nična, bi po mnenju Železnika morali postaviti staro vzpenjač Žurnal24 main
Vzpenjača. Na MOM pravijo, da je vse zakonito. Pogodbe ne bodo popravljali.

“Pravijo, da je koncesijska pogodba nična in da bi bilo treba vzpostaviti stanje, ki je bilo pred podelitvijo koncesije. To pomeni, da novo žičnico poderemo in ta staro nazaj prepelamo pa jo zlamano gor postavimo. Vi pa se s pogodbo slikajte,” je razburjeno pojasnjeval Milan Železnik, predstavnik inštituta za lokalno samoupravo.

Včeraj so namreč na Mestni občini Maribor (MOM) odgovorili na očitke iz dokumentov ministrstva za finance, ki ga je javnosti posredoval Stojan Auer, svetnik LPR. Na ministrstvu so namreč mnenja, da pri postopkih MOM pri odločanju o koncesiji za gradnjo nove Pohorske vzpenjače in koncesiji za izvajanje javne službe, ki je bila dodeljena Športnemu centru Pohorje (ŠCP), ni bila upoštevana vsa zakonodaja. “Nihče v Sloveniji ni podelil koncesije za upravljanje žičnic z javnim razpisom. Zakaj bi bil Maribor izjema? Vsi nam nagajajo. Dovolj imam tega, da nam mečejo polena pod noge in nam onemogočajo delovanje,” je pojasnil župan Franc Kangler. Železnik pa je dodal, da imajo mnenje od ministrstva za promet, ki je pristojno za žičnice. “Vse je zakonito. Rad bi pa še opozoril na zakon o javno-zasebnem partnerstvu, ki je pravo skropucalo,” je še dejal Železnik in dodal, da zaradi mnenja ministrstva za finance koncesijske pogodbe ne bodo popravljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.