Slovenija
8 ogledov

(Spet) ovaden

Franc Kangler v bližnji prihodnosti pričakuje tudi ovadbo zaradi podelitve konce Žurnal24 main
Zemljišča. Kangler menjal dražja za cenejša.

Pred enim tednom je v intervjuju za naš časopis župan Maribora povedal, da kriminalisti zoper njega že pišejo kazensko ovadbo. Kot kaže, se je napoved uresničila. Na policiji so namreč včeraj potrdili, da so na tožilstvo zoper pet oseb podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic ter pomoči pri tem kaznivem dejanju in še treh kaznivih dejanj nevestnega dela v službi. “Pred novim letom sem bil vabljen na zaslišanje na policijo. Na vabilu piše, da sem osumljen zlorabe uradnega položaja, ker sem mestnemu svetu predlagal zamenjavo zemljišč, kjer naj bi stala nova toplarna,” je za Žurnal24 pojasnil Kangler. Dodal je, da ga v tej državi tako ali tako nič več ne more presenetiti. “Vse so potrdili mestni svetniki, mene pa potem ovadijo. Saj to je neverjetno,” je dejal. Neuradno naj bi bil na zaslišanje vabljen še Mojmir Grmek, direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Omenjajo pa se tudi notarji, ki naj bi sodelovali pri tem poslu.

O domnevno spornem prenosu zemljišča na območju pri nekdanjem Dinosu smo poročali že pred dvema letoma. Takrat sta to zemljišče kupili podjetji MTB in Mik Celje, in sicer po ceni nekaj več kot 130 evrov za kvadratni meter, Mestna občina Maribor pa je to zemljišče zamenjala za zemljišči pod Pohorjem in na Taboru, ki sta bili ocenjeni bistveno višje. Tako naj bi bila mariborska mestna občina oškodovana za okoli 5,7 milijona evrov. Nepravilnosti pri tem poslu je ugotovila tudi protikorupcijska komisija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.