Slovenija
3201 ogledov

Spet se bomo vozili dražje

gorivo dizel bencin ročka za točenje goriva
Opolnoči se spreminjajo cene reguliranih pogonskih goriv.

Opolnoči se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest podražila neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo.

Bencin bo po novem stal 1,207 evra, kar je 1,3 centa več kot danes. Pri 50-litrskem rezervoarju to pomeni 65 centov višji znesek. Za kar 2,8 centa pa se bo podražilo dizelsko gorivo. Iz 1,208 evra se bo cena za liter dvignila na 1,236 evra, kar je pri 50-litrskem rezervoarju 1,4 evra več kot do zdaj. 

To je druga zaporedna podražitev, potem ko so cene od 23. oktobra lani postopoma padale. Takrat je bilo treba za liter dizla odšteti 1,364 evra, liter bencina pa je stal 1,346 evra. To sicer ni bila najvišja cena, ki smo jo lani morali plačati za 95-oktanski bencin. Najdražji ji bil v obdobju od 9. oktobra do 23. oktobra, ko je bilo za liter treba odšteti 1,373 evra. 

Cene pogonskih goriv, ki so regulirane s strani države, se spreminjajo vsakih 14 dni. Cene na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo bencinski servisi sami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.