Slovenija
91 ogledov

Špikajo se vsem na očeh

1/2
Žurnal24 main
Na nas se je obrnil bralec, ki zatrjuje, da se pod Zmajskim mostom v prestolnici redno dobivajo narkomani, ki si pri belem dnevu vbrizgavajo dnevni odmerek. Za pojasnila smo se obrnili na policijo.

"V desni roki ima iglo, ki si jo je v levo zapestje večkrat vbodla, dokler me
ni opazila,"
zapiše ogorčen bralec in doda, da je nazaslišano, da so se narkomani začeli "zadevati" na vidnih mestih in to sredi dneva, vsem na očeh. "Kam to pelje in kje je policija?" se sprašuje.

"Policisti v povezavi z uživanjem in preprodajo prepovedanih drog redno kontrolirajo različne lokacije," nam zatrdi Maja Adlešič iz PU Ljubljana.

Globa ali sodnik za prekrške
"Po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami gre lahko za prekršek, za kar je predpisana globa v višini od 100 do 200 evrov, lahko pa gre tudi za kaznivo dejanje. To je odvisno od zbranih obvestil in okoliščin,“ doda tiskovna predstavnica. .

Adlešičeva pojasni, da gre v primeru, ko ima nekdo pri sebi manjšo količino droge za enkratno uporabo, le za prekršek. "Kadar pa se droga preprodaja in gre za količino, ki ne more biti za enkratno uporabo, gre lahko tudi za kaznivo dejanje."

Redno spreminjajo lokacije
"Prostori so vezani na osebe. Na moremo reči, da obstajajo posebni prostori, kjer se uživa in preprodaja prepovedano drogo. Lokacije se spreminjajo glede na njihovo gibanje. Ponavadi se zadržujejo na prostorih, kjer je manj ljudi, so zapuščeni," konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.