Slovenija
8691 ogledov

Spletni goljufi tokrat "blokirali kreditne kartice"

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Profimedia
Ne upoštevajte navodil v lažnih elektronskih in SMS sporočilih.

Spletni prevaranti, ki poskušajo pridobiti zaupne osebne podatke, so znova na delu. V Novi Ljubljanski banki d.d. (NLB) so zaznali primere lažnih elektronskih sporočil, s katerimi želijo prevaranti stranke prepričati, da je njihova kreditna kartica blokirana.

Gre za poskus prevare. ''S klikom na priloženo spletno povezavo vas želijo preusmeriti na lažno spletno stran, na kateri od vas zahtevajo vnos zaupnih osebnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščene plačilne transakcije v breme vašega bančnega računa,'' svarijo v NLB.

Primer lažnega elektronskega sporočila je viden spodaj.

Poskus prevare | Avtor: NLB d.d. NLB d.d.

Povezave ne odpirajte!

Vsem prejemnikom tovrstnih zato v NLB svetujejo, da pripete povezave ne odpirajo oziroma se na elektronsko sporočilo ne odzovejo in ga enostavno izbrišejo. 

Če ste svoje podatke že vnesli, svetujejo blokado kreditne kartice. ''V primeru, da ste na osnovi zgoraj prejetega e-sporočila svoje osebne podatke že vnesli na lažno spletno stran, vam svetujemo, da s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB Kontaktnega centra prek video klica ali telefonskega klica na številko (01) 477 20 00 blokirate uporabo vaše kreditne kartice,'' dodajajo v NLB.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.