Slovenija
39 ogledov

Spletno bančništvo bolj moška domena

računalnik Žurnal24 main
Spletnega bančništva se na mesečni ravni pogosteje poslužujejo moški uporabniki spleta. Raste tudi delež upokojencev, ki uporabljajo spletno bančništvo.

Zadnja raziskava MOSS kaže, da 43 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov, starih med 10 in 75 let, vsaj enkrat na mesec ali pogosteje uporablja storitve spletnega bančništva.

Na mesečni ravni ga pogosteje uporabljajo moški, in sicer 57 odstotkov, medtem ko je delež žensk 43-odstoten. Razlike so opazne v celotnem opazovanem obdobju, to je od 2009 do 2011.

Med najaktivnejšimi uporabniki spletnega bančništva so pripadniki delovno aktivnega prebivalstva. Zaposleni v javnem sektorju, zaposleni v podjetju in samozaposleni predstavljajo skoraj 75 odstotkov spletnih uporabnikov, ki storitve spletnega bančništva koristijo najmanj enkrat na mesec.

Narašča tudi uporaba spletnega bančništva med upokojenci. Leta 2009 je spletno bančništvo najmanj enkrat na mesec uporabljalo pet odstotkov upokojencev, v letu 2011 pa osem odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.