Slovenija
29 ogledov

Spor Kopra z Darsom

Če ne bodo odložili uvedbe vinjet, bodo v koprski občini preklicali dovoljenje z Žurnal24 main
MOK predlaga odlog uvedbe vinjet med Slavčkom in Semedelo.

"V Mestni občini Koper (MOK) smo neprijetno presenečeni nad dejstvom, da je tudi na odseku obalne hitre ceste med Slavčkom in Semedelo obvezna vinjeta in da bodo nadzorniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) na tem delu že v prihodnjih dneh opravljali poostren nadzor," so v četrtek sporočili s koprske občine.

Niso bili seznanjeni
"Presenečenje je toliko večje, ker z namero o uvedbi vinjet med Slavčkom in Semedelo sploh nismo bili seznanjeni. Predvsem pa je ta odločitev neprimerna v trenutku, ko bodo vozniki zaradi zaprtja oziroma gradnje semedelskega mostu ostali brez enega vhoda oziroma izhoda v Koper in iz njega," so dodali na MOK.

Preklic popolne zapore?
"Darsu predlagamo, naj odloži uvedbo vinjet na tem delu ceste, in sicer do konca gradnje semedelskega mostu oziroma do sprostitve vhoda v mesto Koper. V nasprotnem primeru bo MOK prisiljena preklicati dovoljenje za popolno zaporo nadvoza glavne mestne Piranske ceste med dvema krožiščema, ki naj bi začela veljati po 20. oktobru," so napovedali na MOK.

Odlok sprejela vlada
"Odlok je sprejela vlada, ki ga lahko spremeni. Sicer pa smo preverili – obstaja alternativna pot in ni nujno, da se ljudje vozijo po cesti, kjer je potrebna vinjeta," pojasnjuje Marjan Koler z Darsa.

Pred zaključkom redakcije so nam z ministrstva za promet sporočili, da odseka ni mogoče izvzeti iz cestninskega sistema, saj bi bil to korak nazaj na področju uvajanja pravičnega cestninjenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.