Slovenija
5 ogledov

Sporazum padel v vodo

Po besedah direktorja Erbežnika je pozitivno, da Kik s kupci podpisuje kakovostn Žurnal24 main
Stavkovni odbor in uprava kamniškega Kika sta skupni jezik našla v treh zahtevah delavcev, še vedno pa jih precej ostaja odprtih, zato je zbor delavcev zavrnil podpis sporazuma.

Stavkovni odbor in uprava kamniškega Kika sta skupni jezik našla v treh zahtevah delavcev, še vedno pa jih precej ostaja odprtih, zato je zbor delavcev zavrnil podpis sporazuma. Predsednik stavkovnega odbora Stane Zobavnik je povedal, da optimizem kljub nekaterim svetlim točkam v sporazumu ni nič večji kot pred štiridnevno stavko.

 

Nerešene zadeve

Prispevki. Poleg rednega izplačevanja plač, lanskega regresa in pojasnil o reševanju podjetja delavci zahtevajo plačilo prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za preteklo leto in pol.

Uspešni v treh točkah
Danes je stavkovni odbor prejel predlog reševanja stavkovnih zahtev, ki ga je dopolnil in se nato o njem pogajal z upravo, s katero so se dogovorili za redno izplačilo plač do 18. dne v mesecu, da bo stavka v celoti plačana in da bodo lanski regres prejeli do 6. julija, letošnjega pa avgusta. Nekaj zaposlenim, ki še niso prejeli aprilskih plač, bodo te nakazali danes.

Zbor delavcev se je seznanil z delnim sporazumom in presodil, da je obseg rešenih zadev premajhen, in enoglasno zavrnil njegov podpis.

Na vrsti sindikat
Jutri bodo delavci začeli normalno delati. S koncem stavke je danespotekel mandat stavkovnemu odboru, zato se bo z upravo pogajal izvršilni odbor Sindikata KNG v Kiku.

Direktor presenečen
Direktor Aleš Erbežnik je dejal, da je bil nekoliko presenečen nad zavrnitvijo. Razvoj dogodkov v prihodnje bo po njegovem odvisen od banke in upnikov, kot je Joc Pečečnik.

Kdaj bo znano, ali bo NLB podprla sanacijo ali ne, Erbežnik še ni znal povedati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.