Slovenija
9 ogledov

Sporna pridobitev evropskih sredstev?

sodišče franc kangler Nino Verdnik
Nekdanji mariborski župan Franc Kangler naj bi si prislužil še eno ovadbo. Tokrat je povezana z gradnjo Lutkovnega gledališča Maribor.

"Na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru smo prejeli kazensko ovadbo PU Maribor v zvezi s prenovo in adaptacijo Minoritskega samostana za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor," je pojasnil Boris Marčič, višji državni tožilec.

Ovadba je podana zoper 6 fizičnih oseb zaradi kaznivih dejanj goljufije in goljufije na škodo Evropske skupnosti ter zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listi.

Med ovadenimi bi naj bila tudi bivši župan Franc Kangler in Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave. Oba sta nepravilnosti že zanikala.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:01 12.april 2013.

    Lutkovno gledališče za 15m € . Kaj a ste čohnjeni !

  • Janko Kotnik 08:16 29.marec 2013.

    bravo pepe, nisem še zasledil da bi še v keri drugi državi meli probleme z sredstvi iz eu....najbolj ogabni smo...

  • Pepe007 08:07 29.marec 2013.

    Bedaki na kubik...Na zgubi bo na koncu Slovenija, ki bo ostala brez teh EU sredstev. Sami sebi jamo kopljemo z neumnimi omejitvami in kontrolami. Slišal sem za primer, da so naši birokrati tako poročali EU o izrabi sredstev, da ...prikaži več so poslali inšpekcijo. EU je ugotovila, da v tistem primeru projekt poteka v redu, ni pa jim bilo jasno, zakaj je bilo poročanje našega nadzora tako negativno. Razlog: "Malo bolj ostro smo poročali, da smo dokazali, da nas morajo upoštevati".Naši nadzorniki bi morali storiti vse, da koristniku pomagajo, da sredstva porabi v skladu s pravili (podpora, svetovanje). Ne pa, da vrtajo v nepravilnosti in se smejijo zraven... Jeb.eš tak državni aparat...