Slovenija
202 ogledov

Sporna zgodba o uspehu

Dela bodo na zemljišču doma Snežnik začeli septembra. Žurnal24 main
Prodaja doma Snežnik v Savudriji je zgodba o uspehu, pravi Robert Širnik. Drago Kos meni drugače.
"Prodaja doma Snežnik v Savudriji je bil eden izmed najtežjih in najdolgotrajnejših postopkov. To premoženje je bilo za Policijski sindikat Slovenije (PSS) že izgubljeno, zato je to zagotovo zgodba o uspehu," je o prodaji savudrijskega doma za Žurnal povedal Robert Širnik, direktor podjetja Levant, ki je v imenu PSS vodilo prodajo.

 

Potek prodaje

Nakup. Počitniški dom v lasti PSS je kupilo podjetje Immobiliare Universo (po Prahovih besedah naj bi bil kupec podjetje Levant, to pa pravi, da je bilo le posrednik).

Silboris. Zemljišče je skupaj s podjetjem Immobiliare nato kupilo hrvaško podjetje Energoplan in ga preimenovalo v Silboris, d. o. o. Tako se bo imenovalo tudi turistično naselje, ki bo nastalo na zemljišču doma.

Zmeda z lastništvom
Po Širnikovih podatkih je bil dom Snežnik v lasti sindikalne slovenske podružnice Republiškega sekretariata za notranje zadeve. "V času mandata ministra Dragutina Mateja smo izvedeli, da želi občina Umag objekte z dvomljivo podlago za lastništvo, ki so v lasti pravnih oseb s sedežem v Sloveniji, prevzeti v last, in takrat so se na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) odločili ukrepati," je pojasnil Širnik.  Zaradi zmede okoli lastništva je bilo kompleks težko prodati, prišlo bi lahko celo do izgube premoženja.

"Ko je dalo MNZ neformalno izjavo, da oni niso lastniki in da s tem nimajo nič, smo v treh mesecih pogajanj prišli do cene 750 tisoč evrov neto, ki je bila za mojo stranko še sprejemljiva,"
je zaključil Širnik. Pred kratkim so na sedežu PSS in na domu Branka Praha opravili tudi hišno preiskavo, od takrat pa se Prah na naše pozive ne odziva več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.