Slovenija
42194 ogledov

Spregovorila še ena žrtev: Zlorabljal jo je skoraj vsak dan, prvič, ko je bila stara 12 let

Zloraba Shutterstock
Prijavo zoper trenerja jahanja iz enega od ljubljanskih konjeniških klubov je podala še ena žrtev.

V Dnevniku so oktobra razkrili primere spolne zlorabe deklet v enem od ljubljanskih konjeniških klubov. Po objavi je svojo zgodbo razkrilo še eno dekle, ki je delilo podobno usodo. Ko se je zloraba začela, je bila stara 12 let, nato sta imela spolne odnose  skoraj vsak dan. Kot je povedala, ji je bilo neprijetno, bolelo jo je, a je bila kljub temu v trenerja zaljubljena. Po objavi pričevanj drugih žrtev je ugotovila, da se to ni dogajalo samo njej, da se je podobno dogajalo tudi drugim dekletom. Da gre za isto osebo, je posumila, ker so ji bile nekatere podrobnosti znane. "Tudi meni je dal roko na usta, ko je prodiral vame. A le takrat, ko nisva bila sama, ko so bila v istem prostoru tudi druga dekleta," je povedala za Dnevnik.

Zloraba se je torej začela, ko je imelo dekle 12 let, trener pa 18. Trenerju je zaupala in ga dojemala kot zaščitnika. Pri njej doma je namreč vladalo nasilje, zato so ji konji predstavljali odmik od realnosti. Trenerju je zaupala in takrat ni vedela, kaj je prav in kaj ni. Poleg tega ji je govoril, da jo ima rad. 

Prvič, ko je prišlo do zlorabe, jo je prisilil v oralni spolni odnos. "Nisem vedela, kaj bi rad od mene, kaj bi morala narediti. Nato mi je glavo potegnil navzdol, smrdelo je, jaz pa sem mislila, da je vse okej, saj sem mu zaupala," je povedala za Dnevnik. Ko je želela povedati njegovi punci o njunem odnosu, ji je to odsvetoval, ker naj bi na koncu tako ali tako bila ona vsega kriva in da bodo njo grdo gledali. 

Za njun odnos naj bi vedela tudi druga dekleta, njegova mama in mama ene žrtvinih prijateljic. Prijateljičini mami je za odnos s trenerjem povedala, ko je mislila, da je zanosila, a jo je prepričala, naj o tem molči. Imela sta nezaščitene spolne odnose, kar naj bi bila njegova zahteva. Enkrat jo je tudi posilil, "držal me je, ni me pustil stran"

Večkrat naj bi prespala pri njem doma. Trener je ob razkritju zgodbe oktobra za Dnevnik zanikal, da bi pri njem dekleta, ki so trenirala v klubu, kdaj prespala. Prav tako je zanikal spolne odnose z mlajšimi od 15 let, kot tudi, da bi imel spolne odnose z mlajšimi od 15 let proti njihovi volji. Ko so ga pri Dnevniku hoteli soočiti s trditvami danes 26-letnice, za njihove klice ni bil dosegljiv. 

Žrtev je prijavo na policijo podala. Kriminalistično preiskavo vodi PU Ljubljana. Potrdili so, da so v tem primeru prejeli več kot eno prijavo in da se nadaljuje zbiranje obvestil. Dokazov naj bi bilo vse več, piše Dnevnik. 

Žrtvam spolne zlorabe 26-letnica svetuje, da najdejo nekoga, ki mu zaupajo in spregovorijo. Sama je šele zdaj spoznala, da je bila žrtev in da za to, kar se ji je zgodilo, ni sama kriva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:35 10.december 2022.

    Prisilna evtanazija je za take in podobne predatorje na otroke!!

  • Stajerc 12:56 09.december 2022.

    Zaljubljene v jahanje

  • alen04 10:25 09.december 2022.

    Ko ga bodo v zapor vrgli, naj se obvesti sojetnike kaj je počel. Karma je velika prasica.