Slovenija
56468 ogledov

Spregovorila sedmošolka, ki je bila žrtev nasilja

Pretep v Celju TikTok
Pisali sta ji dve napadalki, ki sta se ji opravičili, ampak le zato, ker ne bi radi imela opravka s policijo. Osebno se ji ni opravičila nobena.

"Nobena od punc, ki so me pretepale, se mi ni osebno opravičila. In tudi ne pričakujem, da se mi bodo. Pisali sta mi sicer dve, ki sta me napadli, da se mi opravičujeta, ker ne bi radi imeli opravka s policisti. Nisem jima sploh odpisala. Preveč me je prizadelo, ker mi nobena od punc ni priskočila na pomoč. So se pa opravičili starši nekaterih deklet, ki so sodelovale v pretepu. Po drugi strani pa so me nekatere sošolke še po dogodku spet zmerjale v šoli in bile nesramne. Pojavljajo se tudi grožnje, da bodo obračunali z mano, če bodo koga zaradi incidenta doletele sankcije," je za 24ur povedala sedmošolka, ki je bila v Celju žrtev nasilja, posnetek pa so nato objavili na spletu.

"Ne morem jim oprostiti, da so me tako teple. Začelo se je s klofutami po obrazu, nato so me brcale, lasale, udarjale po glavi in zmerjale. Zelo me je prizadelo, da me sošolke niso branile. Vame so metali še paradižnike in jajca," pripoveduje osnovnošolka.

Njen sorodnik je šokiran, da nihče izmed več kot dvajset prisotnih fantov in deklet ni poskušal ustaviti nasilja, ampak so ga celo spodbujali, se smejali in ga snemali, nekdo pa je celo predlagal, naj jo vržejo čez ograjo.

"Dovolj bi bil le trenutek nerazsodnosti in bi jo kdo resnično lahko porinil čez ograjo na strehi nakupovalnega centra. Do nesreče lahko hitro pride. Veste, kaj je pa najbolj žalostno – da starši problematičnih otrok potem samo iščejo razloge, zakaj njihov otrok ni nič kriv in si zatiskajo oči pred resnico in jih zagovarjajo na vse možne načine. In potem se moraš že skoraj ti opravičiti, ker so pretepli tvojega otroka. Ne rečem, da so vsega krivi starši, veliko pa. Ker jim dajejo potuho takrat, ko je to najmanj primerno. In prve reakcije staršev ob takšnih dogodkih, naj se umakne prijava na policiji, niso prava pot za reševanje težav," je še povedal naš sogovornik.

Policisti so sicer že identificirali pet mladoletnih osumljenk, več podatkov pa ne morejo posredovati, saj gre za mladoletnice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 81
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:04 15.april 2023.

    Jaz bi pa rada slišala od dekleta, kaj je naredila tej družbi, da jo tako sovraži. S čim si je prislužila da so jo napadli...verjetno obstaja razlog ? Pa da slišimo še drugo stran ?!

  • andrej084 22:52 14.april 2023.

    Večina žensk negativno porablja energijo. Namesto fizičnega dela ali športa , se praznijo skozi goflo in socialna omrežja. Recept za te pickice je, da se jih kaznuje tako, da mesec dni ali več po šoli opravljajo družbeno koristna dela. Čistijo ...prikaži več park, prinašajo reči iz trgovine slabotnim, pometajo cestišče, delajo na vrtovih.... če to ne urediš v mladosti, se ti kasneje maščuje v starosti...

  • Boschtjan Zupanchich 18:56 14.april 2023.

    POKVARJENI NASILNI OTROCI SO PRODUKT POKVARJENIH STARŠEV, KI SO NAESTO LJUDI VZGOJILI HUDIČE !!! ! !!!