Slovenija
87 ogledov

Spremembe urejajte na pravem mestu

Tabela Gurs Gurs
Nikar ne čakajte v vrsti, če želite spremeniti podatke v registru nepremičnin. Naročite se prek telefona ali spleta. Prej se tudi pozanimajte, kaj urejate kje.

Od prihodnjega tedna bo na voljo brezplačna telefonska številka Geodetske uprave, na katero se lahko naročite za obisk območnih geodetskih uprav in pisarn. Ti sicer potekajo od ponedeljka do četrtka med 7.30 in 15.30 uro in ob petkih med 7.30 in 14.30 uro.

Prek sistema naročanja se je na ta način do sedaj že naročilo 1894 oseb. Posebna številka 080 22 15 bo v uporabi od 20. januarja pa vse do 31. marca, ko se izteče rok za spreminjanje podatkov.

Lastniki nepremičnin se lahko še naprej naročajo tudi na njihovi spletni strani preko za to vzpostavljene aplikacije, s pomočjo iste aplikacije pa lahko podatke tudi urejajo. To lahko storijo tudi prek vprašalnikov registra nepremičnin, elaborata geodetske storitve ali neposredno na območnih geodetskih upravah.

Vpogled v podatke je možen na spletu, lahko pa na geodetski upravi na že omenjeni brezplačni številki naročijo izpis in podatke preverijo doma. Obisk geodetskih uprav in pisarn je namreč namenjen zgolj spreminjanju podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.