Slovenija
151 ogledov

Spremeniti je treba miselnost

Nina Janžekovič in Rebeka Matičevič izpostavljata, da brez solidarnosti ni napre Žurnal24 main
Dobrodelni projekt. Novomeščanki sta ustanovili samostojno humanitarno društvo.

Novo mesto. “Želiva si, da ljudje ne bi bili več tako pesimistični in zadržani do dobrodelnih organizacij, saj delujemo zgolj v dobro ljudi, tako pa v dobro družbe kot celote. Pa tudi skrajni čas je, da spremenimo miselnost,” pravita Nina Janžekovič in Rebeka Matičevič, prijateljici, ki želita s samostojnim neprofitnim društvom Libera Humanitas prispevati k ozaveščanju javnosti, v nepredvidljivih razmerah ali ob naravni katastrofi pa bi z zbranim denarjem radi nemudoma pomagali ljudem v stiski.

Želja po pomoči se je kalila v sodelovanju z zvezo prijateljev mladine, v kateri je Nina več let delovala kot prostovoljka. Še danes pomaga 12-letni deklici iz Afrike, ki ji z mesečnim nakazilom denarja omogoča šolanje. Projekt Pomoč v stiski bosta Nina in Rebeka predstavili na martinovanjih v Novem mestu in Laškem ter na koncertu skupine Eroika z gosti 27. novembra v dvorani Marof.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.