Slovenija
18 ogledov

Spremljali bodo razpise

Renata Brunskole v družbi županj Mojce Čemas Stejpanovič (levo) in Polone Kambič Žurnal24 main
Cestna infrastruktura. Denar bo le za vzdrževanje, za asfaltiranje pa ne.
Financiranje cest
Sestanek. V Metliki bo danes sestanek Območnega razvojnega partnerstva Pokolpje, na katerem po navedbah Brunskoletove pričakujejo potrditev programa, kar je osnova za razpise SVLR. V sklopu tega programa bodo financirane tudi nekatere cestne povezave.

Več krajevnih skupnosti in gradbenih odborov je dalo pobudo za ureditev makadamskih cest, ki povezujejo občini Metlika in Semič. A denarja za asfaltiranje letos in prihodnje leto ne morejo zagotoviti, je povedala metliška županja Renata Brunskole.

Nižji prihodki
V vseh treh belokranjskih občinah so namreč sredstva že razporedili. “Ugotavljamo, da bo treba pri rebalansih sredstva celo rezati in iskati dodatne vire financiranja,” je izpostavila.

Na primer: dobimo sklep ministrstva za zdravje za ureditev ambulante v sklopu obeh zdravstvenih domov. Ker gre le za tretjino predvidenega zneska, bomo morali dve tretjini sredstev zagotavljati dodatno,” je pojasnila.

Vse tri belokranjske občine ugotavljamo, da imamo tovrstne težave.
Renata Brunskole, metliška županja

Iskali bodo denar
Dogovorili smo se, da bomo naprej sofinancirali vzdrževanje teh cest, da bodo kakovostno makadamsko vzdrževane,” je izpostavila, “naše občinske uprave pa bodo budno spremljale razpise v sklopu službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) ali drugih ministrstev, da bi tako omogočili asfaltiranje cest.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.