Slovenija
28 ogledov

Sprostitev na mejnih prehodih

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Na mejnih prehodih cariniki za nekaj ur omilili podrobno pregledovanje prometa. Medtem stavkovni odbor napoveduje zaostritev stavke v notranjosti države.

Miščevič: "Gremo v dolgotrajno stavko"
Po sestanku stavkovnega odbora je znano, da bodo na mejnih prehodih za nekaj ur omilili podrobno pregledovanje voznikov oziroma vozil; nato pa bodo cariniki pregledovanje znova zaostrili. V tem času bodo ostali pripadniki javnega sektorja v notranjosti države zaostrili stavko. "Stavkovni odbor je sprejel odločitev, da o nadaljnjih ukrepih počaka do jutri. Dogovorili smo se, da bomo šli v dolgotrajno stavko, ker se očitno vlada ne namerava pogajati. Glede na sedanje stanje smo se odločili, da bomo na mejnih prehodih začasno skrajšali čakalne dobe, zato da omogočimo voznikom, da malo bolj sproščeno zadihajo," nam je povedal vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič.

Več informacij o poteku stavke ter zadnjih dogovorih si lahko preberete v novici Stavkovni odbor bo zaostril stavko.

Čakali od deset do osem ur ...
Če so še okoli 16. ure vozniki tovornih vozil na mejnih prehodih čakali okoli osem ur, so zdaj čakalne dobe po podatkih Prometno-informacijskega centra opazno krajše- a ne povsod.
Gruškovje: za tovorna vozila je predvidena čakalna doba je 45 minut pri vstopu in eno uro pri izstopu.
Obrežje: Predvidena čakalna doba za tovorni promet je 5 ur pri vstopu in 5 ure pri izstopu in 45 minut za osebna vozila pri vstopu.
Petišovci: Predvidena čakalna doba je 5 ur pri izstopu in 45 minut za osebna vozila pri vstopu in 30 minut pri izstopu.
Središče ob Dravi: Predvidena čakalna doba je 4 ure pri vstopu in 2 uri pri izstopu.
Dobovec: Predvidena čakalna doba je 6 uri pri vstopu in 6 ur pri izstopu.
Zavrč: Predvidena čakalna doba je 7 ur pri vstopu in pri izstopu 8 ur za tovorni promet.
Dragonja: Predvidena čakalna doba je 30 minut pri vstopu.

... dopoldne tudi 10 ur

"Tovorna vozila čakajo za prehod meje okoli deset ur, medtem ko prehod osebnih vozil poteka nemoteno. Dogaja se, da zaradi povečane kontrole nastajajo daljše vrste," nam je zjutraj povedal Iztok K. z mejnega prehoda Obrežje, ki stavko sicer podpira, vendar pa meni, da je treba najprej uskladiti višino plač v javnem sektorju, saj so razlike ogromne. "Po drugi strani smo lahko srečni, da imamo danes službo," doda.

Ljudje se na čakanje odzivajo različno. Nekateri so jezni, drugi sprijaznjeni. Včeraj je bila kolona vozil za vstop v državo dolga kar pet kilometrov.
Iztok K.

V nekaj dneh bodo stavkali prav vsi
"Zaradi omejitev pravice do stavke ljudje v večjem delu javnega sektorja delajo ali pa so svoje delo prilagodili tako, da delovni proces ovirajo do neke sprejemljive mere. Ocenjujemo, da so pritiski na zaposlene imeli določene učinke, vendar smo prepričani, da bodo, če bo stavka trajala še nekaj dni, stavkali prav vsi," nam je povedal vodja stavkovnega odbora Dušan Miščevič.

Po sestanku stavkovnega odbora je znano, da bodo na mejnih prehodih za nekaj ur omilili podrobno pregledovanje voznikov oziroma vozil; nato pa bodo cariniki pregledovanje znova zaostrili. V tem času bodo ostali pripadniki javnega sektorja v notranjosti državi zaostrili stavko.
Trenutno sicer vozniki po podatkih Prometni-informacijskega centra na mejnem prehodu Gruškovje tovorna vozila čakajo 8 ur za vstop in 6 ur za izstop iz države;
na MP Obrežje je za tovorna vozila predvidena čakalna doba 7 ur pri vstopu in 3 uri in 30 minut pri izstopu;
na MP Petišovci je za tovorna vozila predvidena čakalna doba 3 ure pri izstopu in 1 uro pri vstopu;
na MP Središče ob Dravo je predvidena čakalna doba 2 uri in 30 minut;
na MP Dobovec je predvidena čakalna doba 2 uri in 30 minut pri vstopu in 2 uri pri izstopu;
ma MP Zavrč je predvidena čakalna doba 9 ur pri vstopu in pri izstopu 6 ur;
na MP Starod je predvidena čakalna doba 4 ure pri vstopu in pri izstopu 40 minut;
na MP Slovenska vas je predvidena čakalna doba 1 uro (za osebna vozila);
na MP Sečovlje je predvidena čakalna doba 2 uri pri vstopu v državo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.