Slovenija
24 ogledov

Sprva 32, zdaj 71 tovornjakov

Dela na zdajšnji cesti Izola–Korte za pripravo na prevoze v deponijo bodo končan Žurnal24 main
Deponija Šared. Povečana frekvenca prevozov po zdajšnji cesti. OPPN aprila.

Če se bodo postopki odvijali po zastavljenem terminskem načrtu, naj bi bila druga obravnava za občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za cesto Jagodje–Šared na občinskem svetu možna aprila, napovedujejo na izolski občini.

Kozina pred Šaredom
Dovoz. Na deponijo Šared bodo iz predora Markovec pripeljali 200 tisoč kubičnih metrov materiala. Do ureditve deponije bodo izkopni material dovažali na deponijo Železni most pri Kozini.

Sprejem omenjenega OPPN je bil sicer predviden že lani, vendar zaradi zamude pri izdaji odločbe ministrstva za okolje tega niso mogli izvesti. Zaradi tega je občina že sprožila upravni spor. Pogoj za izdelavo trase nove ceste so tudi odkupi zemljišč, denar zanje je občina že zagotovila v letošnjem proračunu. Na podlagi novega izračuna, ki predvideva krajši časovni interval, manjšo nosilnost tovornjakov in prevoze za 18 delovnih dni na mesec, je komisija (v kateri so Dars, DDC in civilna iniciativa) sprejela novo frekvenco prevozov po zdajšnji stari cesti Izola–Korte s prejšnjih 32 na 71 tovornjakov na dan.

Krajevna skupnost (KS) Korte in Civilna iniciativa za razvoj podeželja pa sta na okoljsko ministrstvo vložili prošnjo za revizijo gradbenega dovoljenja, ker naj ne bi bilo izdano v skladu z državnim lokacijskim načrtom. "Vendar so jo zavrnili, ker niso pristojni za te zadeve, in nas napotili na upravno sodišče, kar bomo tudi storili," je dejal Edi Grbec, predsednik KS Korte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.