Slovenija
31 ogledov

Srečke bodo dražje

Po italijanskih zakonih je potrebno dokazovati poreklo denarja. Z nakupom loto l Žurnal24 main
Vlada predlaga obdavčitev srečk, prireditelji iger napovedujejo, da ga bodo prenesli na potrošnike.

Vlada je danes sprejela predlog zakona o davku od srečk, s katerim se uvaja nov davek, ki se bo v višini deset odstotkov obračunaval od prodajne cene srečk.

Davek bodo morali plačevati prireditelji klasičnih iger na srečo, ki že napovedujejo, da ga bodo prisiljeni prenesti na potrošnike.

Vlada nov davek predlaga predvsem z namenom, da se zagotovi dodaten vir financiranja državnega proračuna. Kot je razvidno iz predloga zakona, naj bi se letos v proračun steklo 7,3 milijona evrov davka od srečk, leta 2014 pa 10,1 milijona evrov.
 

O posebnem prometnem davku na loterijske srečke prav tako v višini deset odstotkov je razmišljal že prejšnji finančni minister Janez Šušteršič.

Komentarjev 1
  • ocean 06:32 21.junij 2013.

    Vse igre na srečo bi morali prenesti na internet in ukiniti vsa druga prodajna mesta, ki parazitsko pobirajo del vplačanega. Potrebna bi bila skupinica do 10 ljudi, ki bi te igre vodila in bila edini strošek nas, ki vplačujemo. Smisel ...prikaži več iger na srečo je ta, da vsi tisti, ki vplačujemo, damo možnost, da sreča nekomu od nas nameni večji znesek. Tu ni potrebno plačevati davka nikomur. Posebno pa še del tega denarja ne pripada tistim, ki sploh ne vplačujejo. Ustvarili smo parazitsko družbo in tako zakonodajo, ki parazitstva ne preganja, temveč ga zakonsko podpira. Če hočemo varčevati in privarčevati, predlagam, da so vse politične funkcije neplačljive, pa bodo politiki potem drugače odločali o naših pogojih življenja, ko se bodo tudi sami morali potruditi za preživetje...