Slovenija
33 ogledov

Srečnež se za 21 milijonov ne zmeni

Slovenija 08.12.13, Eurojackpot, mednarodna loterija, loto, zadetek, denar, foto EPA
Dobitnik največjega dobitka v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji nagrade še vedno ni prevzel.

"Glavni dobitek v igri Eurojackpot, vreden več kot 21 milijonov evrov, še vedno ni bil prevzet – dobitnik se še ni javil," je danes pojasnila Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije. "Časa ima vse do 6. marca."

Kljub ugibanjem tako še vedno ni znano, od kod srečnež prihaja. Igralec je listek z dobitno kombinacijo za dobitek jackpot, vreden 21.047.334,80 evra, vplačal na prodajnem mestu Loterije Slovenije v Mercator centru Grosuplje, a ni nujno, da ima tam tudi stalno prebivališče.

V Grosupljem se zato ne morejo še veseliti, da bodo dobili 15 odstotkov dobitka, ki pripada občini, v kateri ima prejemnik nagrade stalno prebivališče. Če bi bil dobitnik tujec, bi 15 odstotkov vrednosti dobitka pripadlo Mestni občini Ljubljana, kjer ima sedež Loterija Slovenije.

Kaj pa če se srečnež ne bo javil? "V celotni zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji se doslej še ni zgodilo, da bi dobitnik glavnega dobitka tega ne prevzel; verjamemo, da bo tudi tokrat tako," je pojasnila Slamnik Kosova.

Komentarjev 11
  • erikkk 08:53 04.januar 2014.

    Ma kaka tujina. Jaz sigurno ... tud če bi dobil 50 mil. se nebi odselu v tujino ... mogoče čez nekaj let ... Men tu vseen neki ne štima... Lahko da je kak lopov ki sploh ni s ...prikaži več tistega kraja, ukradu dobitniku listek pa mu še kej naredu, sedaj pa tuhta kako bi do denarja prišel.

  • Avatar Zala
    Zala 00:26 04.januar 2014.

    Ti pa res trosiš neumnosti. Tudi tujec ima stalno bivališče in davek bi plačal v svoji državi. Kako je v tujini urejeno obdavčenje nagrad in komu davek pripada; državi ali mestu je razločno od države do države.Če dobitek ne ...prikaži več dvigne v 90 dneh se bo pripisal vsoti, ki bo na voljo prvi petek po preteku določenega roka. Torej po 90 dneh bo glavni dobitek 21 mio. + 10 mio. Glej, da tistega petka ne zamudiš in vplačaš kombinacijo.

  • d 21:07 03.januar 2014.

    Temu jaz pravim horror. Bogi revez.