Slovenija
2176 ogledov

"Srečno Kris na poti do zmage!"

Kris Jaka Ivančič
Pod razveseljujočo objavo se je že zvrstilo na stotine želja za srečno pot Krisa ...

"Sporočamo vam, da je predviden let v Ameriko (Los angeles) v sredini naslednjega tedna. Kris bo prejel zdravilo na kliniki UCLA, katera nam je poslala že prvi račun, ki zajema ceno zdravila, in sicer v višini 2.234.031 dolarjev," sporočajo na Facebook proflu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki.

Le v 150-ih urah

Kot je znano, je društvo Palčica Pomagalčica za Krisa z neverjetnim odzivom v le 150 urah uspelo zbrati neverjetnih 3,8 milijona evrov. A ker se je izkazalo, da društvo nima statusa humanitarne organizacije, bi moralo od zbranega zneska plačati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar pomeni dobrih 950.000 evrov, približno 940 tisoč evrov pa bi morala plačati še Krisova družina kot prejemnica donacije.

Tako so z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) podpisali donatorsko pogodbo, s katero je ZPMS prevzel donatorska sredstva v višini 2.300.000 evrov za plačilo stroškov zdravljenja malega Krisa Zudicha.

Kris trenutno v breme ZZZS prejema zdravilo Spinrazo za spinalno mišično atrofijo, zaradi katerega se mu stanje sicer izboljšuje, a starši polagajo upe na revolucionarno zdravljenje z novim zdravilom Zolgensma v ZDA, saj v Evropi preko Evropske agencije za zdravila še ni registrirano za promet v EU. 
 

Komentarjev 2
  • ode 07:42 02.november 2019.

    Pri nas pa medtem ozdravljivo bolnih in prizadetih otrok "navadnih" staršev nihče ne šmirgla ali jih "zdravijo" in operirajo navadni pocarji.

  • jakec1575 20:48 31.oktober 2019.

    fante. zmagaj!!!!