Slovenija
3 ogledov

Sreda je dan D

Miklavčič bo nadaljeval svoj ministrski mandat. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Sporočiti morajo pripombe ministru. Do srede morajo zdravniške organizacije sporočiti pripombe na zakon o zdravniški dejavnosti.

To so se na včerajšnjem sestanku dogovorili predstavniki zdravnikov z zdravstvenim ministrom Borutom Miklavčičem. O vsebinskih problemih se po ministrovih besedah niso pogovarjali.

Delovni čas in RSK

“Dogovorili smo se, da ni prioriteta nekaj hitro sprejeti, ampak da je tisto, kar sprejmemo, dobro,” je po sestanku dejal podpredsednik zdravniške zbornice Mitja Košnik.

“Postopki reševanja pritožb v zdravstvu so pravno neustrezni in nedodelani,” pa ocenjuje predsednik sindikata zdravnikov Fides Konrad Kuštrin. Po njegovi oceni tudi predlog zakona o zdravstveni dejavnosti ne ureja ustrezno pritožbenih postopkov v zdravstvu. Po njegovem mnenju je pri predlogu novega zakona še veliko stvari, ki so nepravilne. Med drugim tudi delovni čas, razširjeni strokovni kolegiji (RSK), podrejeni ministru, specializacije in javna pooblastila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.