Slovenija
23 ogledov

Sredi ceste parkiran 20 min

Parkiranje sredi ceste
1/2
Bralka
Kljub temu da po navedbah PU Ljubljana policisti ukrepajo zoper nepravilno parkirana in ustavljena vozila, v konkretnem primeru kar šest policistov ni naredilo nič. So pa ukrepali zoper peško, ki je nepravilno prečkala cesto.

Zgornjo fotografijo nam je poslal učenec gimnazije Jožeta Plečnika, ki je po pouku zgrožen opazoval brezbrižnega voznika, ki je svoj avto parkiral kar sredi ceste. Kot pravi gimnazijec, je voznik odšel v bližnjo kavarno.


"Avto je bil tam parkiran 20 minut in mimo so se peljali trije policijski avtomobili. Prav tako so šli peš mimo trije policisti in nihče ni storil ničesar," je zapisal.

Ne zdi pa se mu pravično, da je ob istem času policist ukrepal zoper njegovo sošolko, ki je prečkala cesto pri rdeči luči na semaforju. Ker je mladoletna, je namesto globe dobila poziv za sodnika za prekrške.

Gimnazijec, ki mu je več kot očitno mar za pravila, pravi, da gre v teh primerih za nespoštovanje in preziranje zakonov in prometnih pravilnikov.

Policija: Ukrepamo predvsem v kršitvah, ki so najpogostejši vzrok za nesreče

Kaj menijo o opisanem dogodku, smo povprašali tudi policiste. Njihov odgovor je bil zelo kratek: "Iz prejetih fotografij ni razvidnih vseh okoliščin, ki jih navajate, tako da konkretnih navedb ne moremo komentirati." So pa dodali, da policisti ukrepajo tudi zoper nepravilno parkirana in ustavljena vozila. Zakaj niso ukrepali v konkretnem primeru, kot rečeno, niso povedali.

Predstavnica za odnose z javnostmi pri PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič je še zagotovila, da policisti zoper kršitelje (naj bodo to vozniki, pešci, kolesarji ...) ukrepajo v okviru danih pooblastil. "Dejstvo je tudi, da je nadzor v cestnem prometu v prvi vrsti usmerjen v tiste kršitve, ki so najpogostejši vzrok za prometne nesreče, in tiste kraje, kjer do nesreč prihaja," je v zagovor policistu, ki je kaznoval gimnazijko, zapisala Ciperle Adlešičeva. 

Pešci so namreč po njenih besedah ena izmed najbolj ranljivih in izpostavljenih skupin udeležencev v prometu, saj že pri "manjših" nesrečah lahko pride do hudih poškodb. Kot dokaz je navedla podatke, da so policisti PU Ljubljana lani v nesrečah obravnavali 241 pešcev. Od tega jih je pet za posledicami poškodb umrlo, 40 jih je bilo hudo telesno poškodovanih, 183 lažje, nepoškodovanih pa je bilo le 13.

Komentarjev 9
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:24 12.maj 2013.

    kaj pa če ga je srat pritisnilo

  • pikijakob 08:42 16.april 2013.

    POlicajem se ne da ukvarjat s tamimi jajci, je preveč pisanja in premalo "zaslužka", pa potem bi morali pajka poklicat, pa nekdo bi potem klical njihovega šefa, da kaj se grejo pra***i.... Vse je podkupljeno pri nas.

  • Svito Estante 11:25 13.april 2013.

    Važno je, da so tile litoželezni koli vsepovsod! Novinarji naj se pozanimajo kdo jih je nabavil? Od koga? Kdo je bil ponudnik teh stebričkov? Kdo jih je montiral? Kdo je bil investitor parkirne hiše pod Zvezdo? Kdo trži to parkirišče? ...prikaži več Se strinjam, da tam nima avto kaj iskati. Palcaj je pa policaj ponavadi se spravi na najšibkejši člen v družbi...Nič novega.