Slovenija
7398 ogledov

22-letnik je šel sredi noči plavat v Velenjsko jezero, ni se vrnil

Jezero ponoči
Zgodilo se je okrog pol treh ponoči.

"Okrog 2.25 je na plaži Velenjskega jezera, oseba šla plavat, nato pa se ni vrnila na obalo," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci PGD Velenje in reševalci Podvodne reševalne službe Slovenije - Postaja Velenje, ki so preiskali območje in našli osebo, ki pa ni več kazala znakov življenja. 

22-letni fant, doma z območja Policijske postaje Mozirje, je nekaj čez polnoč odšel na kopanje v Velenjsko jezero skupaj s štirimi prijatelji. Skupina je nameravala zaplavati do igral, ki so nedaleč od obale. 22-letnik se je premislil in se vrnik do obale, pri čemer je z njim plaval fant iz skupine. Ko je varno prispel na obalo jezera, se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k ostalim prijateljem, ki so bili pri vodnih igralih.

Ko so se čez nekaj časa vrnili na obalo, so opazili, da 22-letnika ni. Začeli so ga iskati in obvestili policijo. Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem. 

Velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe so fanta našli okoli 4. ure, ko ni več kazal znakov življenja. Potapljač je pogrešanega 22-letnika našel mrtvega v vodi blizu obale. 

Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt 22-letnega fant izključena. 

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so medtem sporočili, da zaradi nočnega tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.