Slovenija
27 ogledov

Sredi tedna dež, spustila se bo meja sneženja

Dež Shutterstock
V sredo nas čaka ohladitev in padavine. Naslednji konec tedna bo že jesenski.

Danes in jutri bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije je popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Konec poletja

V sredo bo oblačnost od zahoda naraščala. Sredi dneva in popoldne se bodo padavine, deloma nevihte, razširile nad večji del Slovenije. Noč na četrtek bo deževna. "V noči iz srede na četrtek bo padlo kar nekaj padavin. Koliko točno, je težko reči, se pa bo spustila tudi meja sneženja na 1.500 metrov nadmorske višine, kar lahko predstavlja težavo pohodnikom. Po snegu je sicer prijetno hoditi, samo ne po zelo strmem pobočju," je dejal Brane Gregorčič, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Začelo se bo jesensko vreme

"Druga polovica tedna bo jesenska. Čez dan se bodo temperature dvignile do 20 stopinj. Jutra bodo pa sveža, temperature bodo pod 10 stopinj, po kotlinah bo megla. Torej, tipično jesensko vreme," še pravi Gregorčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.