Slovenija
50902 ogledov

Srednjeročna napoved: Brr, zebe. Celo pod ničlo bo šlo!

Jesensko vreme Profimedia
Takšno vreme nas čaka do konca meseca.

"V tem tednu bo vreme jesensko, ob koncu tedna pa lahko pričakujemo po prehodu oslabljene vremenske fronte v petek hiter dvig subtropskega anticiklona," so zapisali pri Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Danes bo sprva oblačno in deževno, padavine bodo dopoldne od zahoda ponehale, ponekod se bo delno zjasnilo. Sveže bo, pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature čez dan bodo le okoli 15, na Primorskem do 23 stopinj Celzija."

V mraziščih okoli nič stopinj Celzija

Danes, v torek in sredo bo po napovedih poratala delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in suhim vremenom. "Več sonca bo na Primorskem, razmeroma sveže bo, saj bodo temperature čez dan večinoma med 13 in 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu. "Jutra bodo hladna za drugo polovico septembra, saj bo povsod razen na Primorskem pod 10 stopinj, v mraziščih pa bodo temperature okoli ničle ali še nižje."

V četrtek bo vreme večinoma sončno, z jutranjo meglo po nižinah. "V višinah bo zrak precej suh, zato bo dan primeren za uživanje v naravi," piše Gregor Skok s Ciklon.si. "Od severa se nam bo bližala nova atlantska motnja, ki nas bo prešla predvidoma v petek. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja in topleje. Čez dan bodo temperature lahko ponekod približale 25 stopinj, saj bo pihal topel jugozahodni veter."

Kljub visokim temperaturam ne bo poletno

Ob koncu tedna se bo od zahoda okrepilo območje visokega zračnega pritiska, subtropski anticiklon bo začel vplivati na vreme pri nas. "Prevladovalo bo večinoma sončno vreme, čez dan bo večinoma čez 25 stopinj Celzija," pišejo pri Ciklon.si. "Vendar to ne bo prava poletna slika, saj so noči že precej dolge. Poleg tega je na Primorskem velika možnost pojava celodnevne megle oz. nizke oblačnosti ob prehajanju subtropske zračne mase proti severu."

Konec meseca spet bolj sveže

V drugi polovici septembra nas čaka najprej razmeroma sveže vreme, nato toplejše s subtropskim anticklonom, ki bo trajalo nekaj dni. Ob koncu meseca je pričakovati vedno večji vpliv "atlantika" in spet bolj spremenljivo in verjetno hladnejše obdobje.

Kaj napoveduje Arso?

Agencija za okolje za danes na Primorskem napoveduje večinoma suho vreme s šibko burjo. "Drugod bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo do poldneva od zahoda večinoma ponehale. Popoldne bo lahko nastala še kakšna ploha, oblačnost se bo ponekod trgala," pišejo pri Arsu. "Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija."

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bo oblačnosti manj. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 9, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 15 do 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v sredo ponehala. V četrtek bo sončno in čez dan topleje. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

"Plitvo območje nizkega zračnega tlaka nad severnim Sredozemljem in Balkanom se počasi polni, hladna fronta se pomika nad jugovzhodni Balkan," razlagajo pri Arsu. "K nam priteka od severovzhoda v nižjih zračnih plasteh hladnejši in še precej vlažen zrak."

Od 23. do 28. septembra

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo bo v četrtek prehodno oslabelo, hladna fronta, ki se bo pomikala čez srednjo Evropo, bo verjetno oplazila tudi naše kraje. Za njo se bo spet nekoliko okrepil anticiklon, k nam bo dotekal malo toplejši zrak.

 | Avtor:

V četrtek bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod nižinah možna megla. V petek bo občasno več oblačnosti, niso izključene tudi manjše padavine. Od sobote do torka kaže na suho vreme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • eminenca 12:39 20.september 2021.

    iz te tabele ni videt, da bi šlo pod ničlo ... a je to samo zato, da bo senzacionalistična napoved ... čudno , seveda ni več poletja, ampak , jest ne razumem kaj hočete s takim naslovom, podatki kažejo drugače ...prikaži več ... ok, če bo pa minus, bo pa minus, bunde gor, pa je

  • Keith_Chambers 11:28 20.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • TistoPravo 09:35 20.september 2021.

    A se ne morete odločit, kaj bi napovedali...po dežju posija sonce. In ta je še visoko, tako da sigurno še bo kj iz tega