Slovenija
27761 ogledov

Srednjeročna napoved: Kdaj bo topleje?

Pomlad Profimedia
Nadpovprečno hladen začetek marca. Pred nami vendarle spremembe.

Na vremenskem portalu ciklon.si / srednjeročna napoved navajajo, da je bil včerajšnji dan najbolj mrzel po 31. januarju. Povprečna temperatura v Ljubljani je bila 0,5 stopinj Celzija, kar je precej pod dolgoletnim povprečjem. 

V prihodnjih dneh, dodajajo, se nam obeta bistveno toplejše vreme. "Sicer ne bo nič ekstremnega za sredino marca, vendar bodo v primerjavi s trenutnimi vrednostmi temperature precej višje."
Verjetno najtoplejši dan bo torek, na vzhodu bi se lahko marsikje ogrelo do okoli 17 ali celo 18 stopinj.

Ob koncu tedna se nam bo od vzhoda bližalo višinsko jedro hladnega zraka. "Ker so to motnje precej nepredvidljive, je tudi napoved precej raznolika, vsaj kar se tiče padavin. Glavni zagon evropskega modela kaže celo na sneženje, ker ima bistveno severnejšo pot od skupinskega izračuna. Vendar za kake padavine je precej majhna verjetnost, ker mediana je povsem suha," izpostavljajo na omenjenem vremenskem portalu. 

Najhladnejši dan v prihodnjem tednu naj bi bila nedelja, ko se bo na 850mb ohladilo tja do -12 stopinj. 

Podrobnejša napoved za ta teden

Na portalu ciklon.si / srednjeročna napoved navajajo, da bo jutri sprva večinoma sončno, popoldne se bo oblačnost od jugozahoda povečala, pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 13, na vzhodu do 16 stopinj.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 14, na vzhodu do 17 stopinj.

V sredo bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, na vzhodu bodo manjše krajevne padavine. Čez dan in popoldne se bo postopno zjasnilo, zapihal bo severovzhodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen, najvišje temperature bodo med 8 in 14 stopinjami.

V četrtek bo deloma sončno, največ sonca bo na zahodu, največ spremenljive oblačnosti pa na vzhodu, pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 6 in in 11, na Primorskem do 17 stopinj.

V petek bo verjetno večinoma sončno, pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo med 5 in 10, na Primorskem do 14 stopinj.

Ob koncu tedna bo nad nami spet precej bolj suha zračna masa, prevladovalo bo sončno vreme in precej mrzlo za ta letni čas.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:04 13.marec 2022.

    Lučka Kajfež Bogataj bi spet ugotavljala da je to posledica segrevanja. Punčara Greta je pa pozabila Putina opomniti na zelene zaveze. Vsi se vračajo na premog.