Slovenija
14344 ogledov

Tako kaže srednjeročna vremenska napoved

Mraz Profimedia

Vremenoslovci za danes na Primorskem in v višjih legah napovedujejo pretežno jasno vreme. "Drugod se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost iz katere lahko tudi rahlo rosi," pišejo pri Arsu. "Oblačnost bo segala do nadmorske višine okoli 1000 m. Najvišje temperature v notranjosti bodo okoli 8, na Goriškem in ob morju ob šibki burji do 18 stopinj Celzija."

Jutri bo v notranjosti večinoma oblačno ali megleno. "Na Primorskem bo sprva še sončno, proti večeru pa se bo zmerno pooblačilo," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, ob morju do 10, najvišje dnevne od 7 do 9, na Primorskem do 16 stopinj Celzija."

V sredo bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu, v Pomurju bo še suho. Zapihal bo jugozahodni veter.

V četrtek bo predvsem v zahodnih krajih še občasno deževalo, drugod bodo padavine ponehale, na vzhodu se bo delno razjasnilo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem je ciklonsko območje," pišejo pri Arsu. "Od vzhoda priteka k nam razmeroma topel in v višinah tudi bolj suh zrak."

Od 28. novembra do 3. decembra

Prek Evrope in severnega Sredozemlja bodo od zahoda potovale vremenske motnje. Prva bo Slovenijo prešla v noči s srede na četrtek, druga pa predvidoma v nedeljo.

"V četrtek bodo padavine večinoma ponehale, nadaljevalo se bo sprva še razmeroma toplo, predvsem po soboti spet bolj nestanovitno vreme," pišejo pri Arsu. "V noči na četrtek bo meja sneženja nad okoli 1500 m nad morjem, ob koncu tedna pa predvidoma nekoliko niže."

V nedeljo nas bo dosegel hladnejši zrak

Vremenski portal Ciklon.si piše, da bo jugozahodni veter poskrbel, da bo temperatura čez dan spet precej višja.  "V nedeljo pa je videti, da nas bo dosegel bistveno hladnejši arktični zrak," napovedujejo pri vremenskem portalu. "Azorec se bo pomaknil proti severu, iznad arktičnega kroga pa se bo spustil mrzel zrak skupaj z vremensko fronto."

O tem, ali bomo videli tudi sneg po nižinah, napovedujejo več v naslednjem zapisu. "Tropski sistemi pogosto precej spremenijo napoved na srednji rok," razlagajo pri Ciklon.si. "December ostaja popolna neznanka, verjetno pa ne bomo pod dolgočasnim anticiklonom, pričakujemo precej dinamično vreme s dokaj hitrimi prehodi front."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.