Slovenija
21112 ogledov

Vreme: Mnogi napovedi do konca prihodnjega tedna ne bodo veseli

Poletna nevihta
V teh dneh bo še obstajala možnost posameznih ploh in neviht.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte, kakšna bo lahko tudi ponoči. Šibka burja na Primorskem bo popoldne večinoma ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, piše na straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Jutri dopoldne bo večinoma sončno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Možni bodo tudi močnejši nalivi.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 23 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Spremenljivo vreme bo tudi v višjih legah, predvsem v soboto in nedeljo bodo pogoste plohe in nevihte. Vrhovi bodo večinoma v oblačnosti. Temperatura zraka bo na 1500 m okoli 15, na 2500 m okoli 9 stopinj Celzija

Možnost padavin tudi v začetku prihodnjega tedna

Nad srednjo Evropo, vzhodnimi Alpami in severnim Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad naše kraje s šibkimi vzhodnimi vetrovi doteka razmeroma vlažen in topel zrak.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. V ponedeljek se bo verjetnost krajevnih padavin nekoliko zmanjšala, do srede bodo naši kraji v območju enakomernega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja se bo zadrževal razmeroma vlažen in zato nestabilen zrak.

Začetek šolskega leta bi lahko bil moker

V četrtek bo srednjo Evropo in naše kraje prešla vremenska fronta, za njo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka.

Prevladovalo bo delno jasno vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe in nevihte, ki bodo najmanj verjetne v sredo. V četrtek bo dež verjetnejši, v petek bodo spet krajevne plohe ali nevihte. V soboto kaže na suho vreme.

Tudi v začetku septembra bodo temperature še visoke. V ponedeljek, torek in sredo bo temperatura do okoli 28 stopinj Celzija, v četrtek in petek pa bo nekoliko hladneje, še napovedujejo meteorologi Arsa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.