Slovenija
10513 ogledov

Srednjeročna napoved: Slabo vreme tudi v prvi polovici junija!

Aprilsko vreme Profimedia
Spremembe vremena tudi v prihodnjih tednih ni pričakovati.

"Današnja vremenska slika je bolj podobna marcu kot drugi polovici maja," pišejo pri Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Temperature so daleč pod dolgoletnim povprečjem, povsem drugače je nad delom Rusije. Tam so temperature previsoke, ob teh temperaturah pa nastajajo tudi močnejše nevihte in tudi do sedem centimetrov velika toča. Iz Sibirije zaradi suše že poročajo o številnih požarih."

Spremembe vremena tudi v naslednjih tednih pri Ciklon.si ne pričakujejo. "Potihem lahko že govorimo o tem, da tudi prva polovica junija ne bo prinesla stabilne vremenske slike, ki bi jo, če bi bilo vse normalno, lahko pričakovali," pišejo pri Ciklon.si. "Polarnega vrtinca nad severnim polom že zdavnaj ni več."

Prognoza Slovenija Napoved: Takšno vreme nas čaka za vikend!

Vremenska fronta je po besedah Gregorja Skoka spet močno ohladila ozračje, zato bomo spet potrebovali nekaj dni, da bodo temperature primerne letnemu času. "Naslednji dve jutri bosta precej mrzli, v notranjosti bo le okoli pet stopinj Celzija," napovedujejo pri CIklon.si. "Tudi jutri bodo v popoldanskem času še nastajale krajevne plohe. Najbolj stabilno vreme bo v petek, ko bo precej sončnega vremena in prijetno toplo s temperaturami tja do 22 stopinj Celzija. Zapihal bo okrepjen jugozahodni veter, saj se bo območju Alp bližala nova vremenska fronta, ki nas bo verjetno prešla v nedeljo v dopoldanskem času."

Konec tedna bo spremenljiv

Konec tedna bo vremensko spremenljiv, s pogostimi padavinami, ki jih bo v soboto več v zahodni, v nedeljo pa se bodo predvidoma razširile nad vso Slovenijo.

"V naslednjem tednu je na vidiku nova atlantska motnja, ki bo vplivala na vreme pri nas," še pišejo pri Ciklon.si in dodajajo, da bomo njen vpliv verjetno čutili sredi tedna. "Hkrati se bo azorski anticklon povzpel visoko proti severu, v nadaljevanju se bo ta motnja pretvorila v višinsko jedro hladnega zraka, ki bo kar nekaj časa ujeto nad Srednjo in delom Severne Evrope ter bo vplivalo na vreme pri nas s spremenljivostjo in občasnimi krajevnimi padavinami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.