Slovenija
43233 ogledov

Srednjeročna napoved: Tako kaže za naprej

Oblaki Profimedia
Nocoj še možna kakšna močnejša nevihta, pravijo vremenoslovci. Kako pa kaže za naprej v avgustu?

Po vremensko pestrem koncu tedna bo jutri sprva oblačno s krajevnimi padavinami, popoldne se bo na vzhodu razjasnilo. Predvsem na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, ki pa bodo do večera ponehale, napovedujejo vremenoslovcu na Arsu. 

Julij četrti najtoplejši

Na vremenskem portalu Ciklon.si / srednjeročna napoved medtem ugotavljajo, da je bil julij v Ljubljani s povprečno temperaturo 23,3 stopinj Celzija četrti najtoplejši od začetka meritev. Bolj vroči so bili julija 2006, 2013 in 2015. 

V zadnjem poletnem mesecu, avgustu, za zdaj, dodajajo, ni videti, da bi nam sledila kakšna hujša vročina. "Večji del naslednjega tedna bomo v živahnem zahodnem do jugozahodnem zračnem toku, zato bodo prve dni možne krajevne padavine, deloma plohe in nevihte."

Čez teden kar prcej padavin

Dodajajo, da bo v torek deloma sončno z občasno spremenljivostjo in krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v popoldanskem času, bo pa nekaj stopinj topleje kot v ponedeljek. 

Medtem bo Francijo zajela nova vremenska fronta, ki se bo hitro bližala Alpam in nas verjetno prešla v noči na četrtek, 5. avgusta. "V sredo se bo od zahoda hitro pooblačilo, čez dan bodo začele nastajate krajevne padavine, deloma nevihte," pri tem napovedujejo pri Ciklon.si. 

Četrtek, dodajajo, izgleda najbolj deževen dan prihodnjega tedna, zlasti na jugu bodo zaradi bližine ciklona lahko nastajali dolgotrajnejši nalivi, saj bo veter v višinah oslabel in postopno obračal v severozahodno smer. Popoldne oz. proti večeru bodo padavine od zahoda postopno oslabele in večinoma že ponehale.

Od petka naprej se bo začelo od zahoda krepiti območje visokega zračnega pritiska z afriškim grebenom, ki bo najverjetneje najbolj izrazit ob koncu tedna. V petek bo sicer nastalo še nekaj ploh ob deloma sončnem vremenu

Jutra bodo še dokaj sveža, čez dan pa bo v nedeljo že večinoma čez 30 stopinj. Prevladovalo bo večinoma sončno vreme, možnost za padavine pa je dokaj majhna. "Vendar vročina ne bo dolgotrajna," sklenejo pri Ciklon.si.

Toča v Italiji Opozorila Slovenija Sveža prognoza neviht, Slovenija oranžna

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.