Slovenija
78038 ogledov

Pred nami je nov vročinski val, potem pa ...

Nevihta
Temperature se bodo zopet zvišale, a ne za dolgo, sporočajo meteorologi portala Ciklon.si.

Jutri zjutraj in dopoldne bo še spremenljivo oblačno, v notranjosti bodo možne kratkotrajne plohe in nevihte. Popoldne se bo pričelo jasniti, napovedujejo na ARSO.

''Pred nami je nov vročinski val, ki pa ne bo tako dolg, saj se bo že v začetku oz. sredi naslednjega tedna osvežilo. Vročinski val se bo začel ponekod v soboto, ponekod v nedeljo in bo trajal vsaj 3 dni'', pa sporočajo meteorologi portala ciklon.si. Temperature bodo v soboto presegle 30 °C.  V nedeljo se bo živo srebro na vzhodu Slovenije povzpelo do 34 °C, vrhunec tega vročinskega vala pa lahko pričakujemo v ponedeljek, ko bodo temperature dosegle tudi do 35 °C.

Obeti za prihodnji teden

V ponedeljek bodo na severu Italije že nastajale nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V torek bo ciklon dosegel tudi naše kraje, čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodu. V višinah bodo pihali razmeroma močni zahodni do jugozahodni vetrovi. Čeprav bo manj vroče kot v ponedeljek, bo na vzhodu še vedno okoli 32 °C.

V sredo bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo in s pogostimi padavinami, temperature bodo pri 25 °C.

Od četrtka bo sončno in ponovno z višjimi temperaturami, v petek pa bo že večinoma nad 30 °C. Meteorologi še napovedujejo, da bo vročina v naslednjem tednu kratkotrajna, saj lahko prihodnji vikend pričakujemo krajevne padavine.

V prvem tednu avgusta bo nestanovitno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Obeta se dinamičen mesec s pogostimi nevihtami, vročinski valovi pa ne bodo tako pogosti, je še sporočil Gregor Skok iz ciklon.si.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • TistoPravo 16:05 22.julij 2021.

    Mogoče pa bo tako kot ste napisali. Mogoče pa ne bo. Namreč letos imamo poletje, za razliko od lanskega