Slovenija
56948 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca julija!

Nevihtni oblaki Profimedia
Kaj nas čaka?

Agencija za okolje za danes napoveduje pretežno jasno vreme, sprva ponekod še bolj oblačno ali megleno. "Zlasti v hribovitih krajih popoldne ni izključena kakšna ploha," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija."

V torek stopnjevanje vročine

Jutri bo večinoma sončno, ob morju se bo krepil jugo, drugod južni do jugozahodni veter. Zvečer bo zahodno Slovenijo od zahoda dosegla vremenska fronta z nevihtami. Te se bodo v noči na sredo razširile nad večji del države, vmes bo lahko tudi kakšna močnejša. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na obali malo nad 20, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj Celzija.

V sredo bo vročina popustila

V sredo bo deloma sončno, predvsem dopoldne in sredi dneva bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte. Vročina bo popustila.

V četrtek možne plohe in nevihte

V četrtek kaže na deloma sončno vreme, zlasti v hribovitih krajih bo možna kakšna ploha ali nevihta.

 | Avtor:

"Območje enakomernega zračnega tlaka nad Evropo slabi," razlagajo pri Arsu. "Prek zahodne Evrope se z višinskim valom hladnega zraka Alpam bliža vremenska fronta. Nad našimi kraji se ob višinskih zahodnih vetrovih zadržuje topel in prehodno nekoliko bolj suh zrak."

Od 15. do 20. julija

Od četrtka do prihodnjega torka bodo naši kraji po zadnjih izračunih pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, ki nas bo dosegla to sredo. Nekaj verjetnosti pa je tudi, da se bo že po naslednjem vikendu od zahoda nad naše kraje pričelo krepiti območje visokega zračnega tlaka.

Kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. "Občasno bo vetrovno," še pišejo pri Arsu. "Do vključno četrtka bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, nato pa severni vetrovi. Nekoliko bolj sveže bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija."

Ciklon: Pričakovali smo hitrejšo vrnitev "afričana"

"Pri nas bo v ponedeljek in torek večinoma sončno in vroče," pišejo pri Ciklon.si. "V torek bo zapihal okrepljen jugozahodni veter, nad Genovskim zalivom bo nastal ciklon, na zahodu pa bodo proti večeru že prve nevihte, ki se bodo v noči na sredo postopno širile proti vzhodu. Vendar kaj veliko dežja ne bo padlo, bodo pa zaradi neviht velike krajevne razlike. V sredo bo deloma sončno z možnostjo občasnih krajevnih padavin, ki bodo pogostejše na zahodu in severu. Še bo pihal jugozahodni veter, vročina bo pa zlasti na Primorskem popustila, na vzhodu pa bo še vedno do okoli 32 ali 33 stopinj Celzija."

"Pričakoval sem hitrejšo vrnitev afričana, tako pa bo potrebno počakati do ponedeljka ali torka 20. julija, kajti tudi ob koncu naslednjega tedna bo nestabilnost precejšnja in še bo razmeroma sveže. Od severa oz. vzhoda bo pritekal razmeroma hladen in vlažen zrak."

Gregor Skok, Ciklon.si

Višinska kaplja se bo v nadaljevanju tedna po napovedih portala spušćala preko Jadrana proti Grčiji in počasi bomo prišli v njeno zavetrno stran. "Zato bo začel v spodnjih plasteh v četrtek pritekati od severo bistveno hladnejši zrak," napovedujejo pri Ciklon.si. "Nad severnim delom Atlantika pa se bo začel krepiti greben z visokim zračnim tlakom. V četrtek bo tako deloma sončno, ponekod so možne občasne krajevne padavine, ki jih bo več na zahodu. Temperature čez dan bodo večinoma med 25  in 30 stopinj Celzija, v alpskih dolinah le okoli 20 stopinj."

Pričakoval sem hitrejšo vrnitev afričana, tako pa bo potrebno počakati do ponedeljka ali torka 20. julija, kajti tudi ob koncu naslednjega tedna bo nestabilnost precejšnja in še bo razmeroma sveže. Od severa oz. vzhoda bo pritekal razmeroma hladen in vlažen zrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • TistoPravo 17:33 12.julij 2021.

    Logično poletje in veliko vzgornega vetra proti hribim pomeni tudi da kontra pripiha hladnejši zrak. Dejansko je ena izmed najbolj idelanih situacij ki se poleti lahko zgodi ko je sonce visoko in ima največjo moč

  • Laura_Felker 16:15 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦