Slovenija
11211 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine februarja

Mrzlo jutro Profimedia
Čakajo nas trije izjemno lepi dnevi, nato sledi poslabšanje.

Vremenoslovci za danes napovedujejo povečini jasno vreme, le na vzhodu bo zlasti popoldne in zvečer več oblačnosti. "Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo pretežno jasno, v notranjosti Slovenije bo sprva nekaj nizke oblačnosti. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

Prihodnji teden poslabšanje

V nedeljo bo začel pihati jugozahodni veter. "V zahodni Sloveniji bo pretežno oblačno, pooblačilo se bo tudi v osrednjih in južnih krajih, na severu in na vzhodu pa bo še povečini sončno," pišejo pri Arsu.

V ponedeljek bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno deževalo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Od severa priteka k nam suh in v višinah prehodno nekoliko toplejši zrak."

Od 10. do 15. februarja

Nad Evropo bodo v višinah pihali razmeroma močni vetrovi zahodnih smeri. Območje Alp bo prešlo nekaj oslabljenih vremenskih front, ki pa večjih padavin našim krajem ne bodo prinesle.

"V ponedeljek bo zapihal okrepljen jugozahodni veter, predvsem na zahodu bo občasno deževalo," še napovedujejo pri Arsu. "V torek se bo prehodno delno razjasnilo, v sredo pa bodo spet možne rahle padavine. Verjetnost padavin bo nekoliko povečana tudi petek. Temperature bodo v drugi polovici tedna nekoliko nižje kot v prvi."

V ponedeljek močan veter, sledi ohladitev

Vremenski portal Ciklon.si piše, da nas čaka še tri dni izjemno lepega vremena, v nedeljo pa obrat vetra in poslabšanje z globokim atlatskim ciklonskim območjem. "Spet se bo okrepil jugozahodni veter, ki bo prinesel sprva več oblačnosti na jugozahodu Slovenije, oblačnost pa se bo čez dan razširila tudi proti osrednji Sloveniji," napovedujejo pri Ciklon.si. "V ponedeljek pa bodo tudi že prve padavine, bolj verjetne na jugozahodu Slovenije."

Opozarjajo na izjemno močan jugozahodni veter, ponekod bodo sunki dosegli 100 kilometrov na uro. "V sredo bo verjetno sledil zelo hiter prehod vremenske fronte z nekaj padavinami in ponovno ohladitvijo," še pišejo pri Neurje.si. "Vse skupaj bo zelo podobno zadnjemu poslabšanju. Proti sredini meseca pa kaže na krepitev anticklona nad osrednjim delom Evrope, ki zna trajati kar nekaj časa.. Vremenske fronte pa bodo večinoma potovale čez Severno Evropo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.