Slovenija
38557 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka junija

vreme pomlad dež klop park Profimedia
Kakšnega izrazitega vročinskega vala v prvi polovici junija ne bo.

Začelo se je jasniti, tako bo  popoldne  razmeroma sončno, v goratem svetu bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem ob šibki burji do 27 °C, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso)

Jutri bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Verjetnost za kakšno popoldansko ploho bo majhna. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem okoli 27 °C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem predvsem v soboto šibka do zmerna burja. 

"Letošnji maj bo na koncu nekoliko hladnejši od dolgoletnega povprečja. Če pa pogledamo primerjavo z lanskim, pa bo letošnji precej hladnejši. Lanski je bil v Ljubljani blizu rekordnemu toplemu iz 2003. Letošnji bo slabe 3 stopinje hladnejši, padavin pa je bilo tudi precej več. Start v poletje bo zaradi tega precej bolj optimističen za ljubitelje normalno vročih, saj bo namočenost tal dobra in tudi greben nad Britanijo oz. Islandijo, nam namenja pretežno vzhodne vetrove. Tudi zadnji izračuni ne kažejo bistveno drugačne slike," je na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved/ zapisal Gregor Skok. 

Kakšnega izrazitega vročinskega vala v prvi polovici junija ne bo, dodaja. 

dezurni@styria.media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.