Slovenija
36322 ogledov

Srednjeročna napoved. To nas čaka proti koncu prihodnjega tedna.

Oblaki Profimedia
Ponoči nekaj neviht, jutri nižje temperature. Kaj nas čaka?

Na vremenskem portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved objavljajo, da se preko Alp proti Balkanu pomika oslabljena vremenska fronta, ki bo v drugem delu noči nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas ter prinesla nekaj ploh in neviht. Dodajajo, da bodo zato jutri čez dan zato temperature nekoliko nižje. 

"Že v torek pa se bo čez srednjo Evropo vdrla dolina proti zahodnemu Sredozemlju, dan kasneje pa nas bo prešla oslabljena vremenska fronta. Od torka naprej se bo vročina spet stopnjevala. Jugozahodnik bo poskrbel, da se bo temperatura v torek in sredo zlasti na vzhodu dvignila večinoma čez 30 stopinj Celzija," navajajo na omenjenem vremenskem portalu.

V nadaljnji napovedi dodajajo, da bomo že proti koncu naslednjega tedna naprej videli vzpon azorskega anticiklona proti severu in višinski prodor hladnega zraka proti jugu. "Poletne vročine po sredi ne bo več. Pričakovati je bolj spremenljivo in hladnejše obdobje," izpostavljajo, pri čemer dodajajo, da napoved nikoli ni točna za več dni vnaprej, zato je za natančnejša predvidevanja potrebno počakati še nekaj dni. 

Arso: Odvisno od smeri hladnega zraka 

Tudi na Arsu napovedujejo sončen torek in ravno takšno sredo, pri čemer dodajajo, da so v sredo popoldne možne posamezne plohe in nevihte. 

S srede na četrtek nas bo tudi po Arsovi napovedi prešla oslabljena hladna fronta, prehodno se bo nad nami nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. "Med soboto in nedeljo pričakujemo višinski prodor hladnega zraka od severa nad vzhodne in osrednje Alpe ali pa nekoliko zahodneje proti jugu. Od točne smeri procesa bo precej odvisno, kakšen bo vpliv na vreme pri nas."

Arso napoveduje, da bo v četrtek in petek večinoma suho, bolj sončen od četrtka bo petek. Od konca tedna dalje pa je, poudarjajo, napoved še precej vprašljiva.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Nemčija tornado Foto in video Svet Grozljivi posnetki divjanja vremena v Nemčiji

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.